Proljeće, ljeto, jesen, zima nisu samo godišnja doba već i nazivi kojima stručnjaci za make up karakteriziraju tipove žena. Doznajte koji ste tip i pravom šminkom naglasite prirodnu ljepotu

Kako bismo na najbolji način istaknuli našu prirodnu ljepotu trebalo bi se upoznati s bojama lica tre pronaći odgovarajuće proizvode, a o tome koju šminku koristiti odlučuju četiri osnovna elementa: boja tena, kose, očiju i obrva.

Ovi elementi određuju i tip žene koja može biti proljeće, ljeto, jesen ili zima. kada otkrijete koji ste tip vrlo lako je odrediti prave nijanse za vaše lice. Prošli put smo se upoznali s ženom proljeće, a danas je na redu ljeto.

>> Otkrjite koji ste tip žene i pronađite idealni make up!ŽENA LJETO
Ženu ljeto simboliziraju prirodni, zagasiti tonovi koji u sebi imaju dozu sive, a niti jedan dio lica poput kože, očiju, kose ili obrva nije posebno izražen.

Ovaj tip osobe ima svijetle oči i plavu, hladnu boju kose te svijetlu put pa bi i sami tonovi trebali biti slični kako ne bi dominirali njezinim prozirnim i nježnim izgledom. Preporuka je hladna roza boja koja u sebi ima plavi ton, a slično vrijedi i za zelenu boju. Svijetlo siva i boja maline također su boje ljetnog tipa.

Što se tiče pudera i same podloge ona mora biti vrlo neutralna, a rumenilo nježno roze boje. Oči treba istaknuti laganom, zagasitom podlogom jer će ih neka intenzivna boja vrlo lako 'ugušiti'.

Izbjegavajte plava sjenila i naglasak stavite na boje koje u sebi imaju sivi ton. Ne eksperimentirajte s paletom boja već upotrijebite jednu boju i igrajte se s njezinim nijansama. Ruž ili sjajilo neka bude u nježno ružičastom tonu.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju