U sklopu tjedna mode u New Yorku, Naomi Campbell organizirala je humanitarnu modnu reviju 'Fashion for Haiti'. Među modelima bilo je i jedno od najpoželjnijih manekenskih lica, Agyness Deyn, koja je kao nekada i Naomi, zbog previsokih štikli završila na koljenima

Nakon revije 'Heart Truth's Red Dress' s crvenim haljinama koje će na aukciji prodavati za pomoć institutu za istraživanje srčanih bolesti kod žena, njujorški tjedan mode pokazao je još jednu humanitarnu akciju.

Revija 'Fashion for Haiti' u organiziaciji Naomi Cambell okupila je poznate osobe poput  Kelly Osbourne, Donne Karan, Diane von Furstenburg te Fergie. Te su dame za ovaj događaj oduševljeno nosile hajine pred publikom koja je za reviju spremno izdvojila između 100 i 150 dolara po osobi. Ovoga puta nije bilo uzvanika, te su svi ravnopravno financijski pomogli projekt čiji prihod odlazi unesrećenom Haitiju.

Među profesionalnim manekenkama pojavila je i još uvijek prekrasna Helena Christensen, Karen Elson, Angela Lindvall i trendi Agyness Deyn koja je napravila iste korake kao nekada i Naomi.

Na žalost, ovoga puta se nije radilo o samouvjerenom i gipkom hodu po kojem je Crna pantera poznata, već koraci koji su zbog previsokih potpetica završili padom. Isto se to dogodilo Naomi 1993. godine kada je pala u platformama dizajnerice Vivienne Westwood.

No, simpatična Deyn se nasmijala i ustala. I ponovno pala. Tada je zaključila da joj je najpametnije skinuti enormno visoke Burberry potpetice i bosa otići s piste.

A trideseti devet godina stara Cambell pokazala je zašto titulu supermodela i dalje opravdano i ponosno nosi. Osim što izgleda besprijekorno, odjeća na njezinom tijelu ne izgleda kao običan komad tkanine, već kao živa haljina spremna za ples i izlazak.

VIDEO: Zamamne obline poznatih vole crveno

Revija je završena posvetom preminulom Alexanderu McQueenu kada su manekenke izašle u kreacijama njegove posljednje revije za proljeće/ljeto 2010.

VIDEO: Alexander McQueen pronađen mrtav

Iako poznat po privatnom izbjegavanju ljudi iz modnog svijeta, McQueen ipak nije odolio magičnoj Naomi te su njih dvoje dugi niz godina bili dobri prijatelji. Upravo zbog toga, manekenka prilikom odlaska s piste nije mogla zadržati suze te je držeći se za ruku manekenke Angele Lindvall izjurila daleko od očiju okupljenih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju