Iako prikazan kao organski, pamuk korišten u nekim odjevnim predmetima modne marke 'H&M' pokazao se genetski modificiran. Premda to mnogima ne čini preveliku razliku, postavlja se pitanje koji su još informacije trgovački modificirane

Premda je popularni lanac komercijalne odjeće 'H&M' počeo nuditi sve više odjeće s potvrdom 'od organskog pamuka', prava istina o porijeklu korištenih sastojaka malo je drugačija. Neovisna testiranja pokazala su da je dio pamuka označen kao organski zapravo genetski modificiran.

Dio kolekcije iz 'H&M'-a s certifikatom 'organski' zapravo je kontaminiran genetski modificiranim pamukom iz Indije.

Seksi Jimmy Choo štikle u H&M-u

Indijske vlasti kažu su prijevare poprimile goleme razmjere i za to krive agencije zadužene za provjeru i izdavanje certifikata. Međutim, udruge za zaštitu potrošača ističu da dio krivnje leži i na brendovima koji kupuju pamuk jer bi trebali biti oprezniji oko nadzora proizvođača pamuka.

VIDEO: Vatromet šika i glamura na reviji H&M-a

Iako se pokazalo da je genetski modificirano bilo čak 30 posto pamuka koji je stigao iz Indije, H&M je svojim kupcima poručio da nema razloga za paniku te da ne postoje dokazi da je baš pamuk koji je stigao u njihove tvornice genetski izmijenjen.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju