Bajkovite štiklice od satena ili vrhunske kože na kojima će glamuroznim slovima pisati Chanel ili Louboutin, možda nije bio san skromne Pepeljuge, ali sigurno jest mnogih fashionistica. Ako ujedno nisu i bogatašice, tu je za njih internetska dobra vila Cinderella Me

Štikle u svakodnevnom životu rezervirane su samo za one najambicioznije žene koje ne mogu zamisliti dan bez kuckanja visokih potpetica po hodnicima svog ureda, doma ili bilo kojeg drugog mjesta u kojem se ne srame istaći svoju ženstvenost.

Većina žena, svoj dolazak štiklicama najavljuje samo u posebnim prilikama, poput izlazaka s prijateljicama, romantične večere s partnerom ili pak svečanih ceromonija poput vjenčanja.

Prekrasne salonke izrađene od najfinije kože, maštovitih boja i ukrasa obično nadmašuju prosječni hrvatski mjesečni budžet, tako da su jeftine, takozvane 'stokunjare' izbor za koji se mnogi odlučuju ostavljajući tako novčanik relativno netaknutim, a stopala povišena jeftinijim, ali dovoljno atraktivnim potpeticama.

No, internetska stranica Cinderella Me, nudi spas svima koji u posebne prilike žele zakoračiti u nečemu luksuznijem. Ona, naime, omogućuje iznajmljivanje najpoznatijih i najluksuznijih cipela, a Louboutin, Jimmy Choo, Dior, Manolo Blahnik te Alexander McQueeen najčešće su tražene cipele na spasonosnoj stranici.

Među njezinim čestim posjetiteljima je i Keira Knightley koja za premijere i slične događaje često posuđuje cipele.

Britanci žele zabraniti štikle u uredima

Odlučite li se za neke od njih, možete ih iznajmiti na period od tjedan dana po cijeni od 60-ak funti (500 kuna). Uzme li se u obzir da takav par cipela u trgovini košta i do 15 puta više, cijena je više nego prihvatljiva, iako pretjerana za slučajeve tulumaranja vikendom.

Gwyneth i štikle od petnaest tisuća funti

Ali spremate li se na kakav vama poseban dan u godini ili na jedan od onih najposebnijih dana u životu, 'Cinderella Me' omogućuje da imate cipele kakve bi čak i bogate zločeste Pepuljugine sestre mogle samo sanjati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju