Željeli biste nešto posebno u svom ormaru? Pogledajte što se dogodi kada neki od najbogatijih ljudi svijeta požele haljinu kakvu nema nitko drugi. Slijedi top lista pet najskupljih svjetskih haljina

Biseri i dijamanti nisu rezervirani samo za skupocjeni nakit, već i za glamurom optočenu odjeću. Donosimo pet najskupljih haljina na svijetu i otkrivamo njihove ponosne vlasnice.

Peto mjesto najskupljih haljina na svijetu zauzele su dvije holivudske zvijezde sa svojim vjenčanicama. Jennifer Lopez i Katie Holmes na svoje su haljine za dana kada su izrekle sudbonosno 'da' izdvojile 1.060.000 kuna, s tim da je Katie nosila 16.000 kuna vrijedno donje rublje.

Na četvrtu poziciju smjestila se modna kuća Dior koja je jedino poznato ime na ovoj, od dolara šuškavoj ljestvici. Dvije kreacije s tim kultnim imenom u vrijednosti od 1.590.000 kuna toliko koštaju jer se radi o remek-djelima suvremene mode.

Top tri otkriva vjenčanica suvremene japanske kreatorice Yumi Katsura koji ukrašava tisuće bisera, dijamant i petokaratni dijamant boje zlata. Čak je 42.000.000 kuna bilo potrebno da mladoženji plati ovu blistavu kreaciju.

Druga pozicija rezervirana je za toaletu Scotta Henshalla kojemu je za ovu mikrohaljinicu kao inspiracija poslužila paukova mreža. Ukrašena je s 3,000 dijamanata zbog kojih iznos koji je potreban za nju izdvojiti iznosi 48.000.000 kuna.

Pobjedonosno prvo mjesto pripada Reneeu Straussu, brdu dijamanata i vjenčanici koja košta teško zamislivih 64.000.000 kuna.

U usporedbi s ovim iznosima, cijene naših dizajnera su smiješno niske. No, u hrvatskim uvjetima mnogi prozivaju naše kreatore zbog previsokih iznosa na etikiticama.

'Ako mi se svidi određena aplikacija na čipki koju želim izdvojiti od metra tkanine koji košta 900 kuna dobijem dvadesetak centimetara. Takve haljine su u startu skupe za hrvatske prilike' otkrio je dizajner Boris Pavlin.

Složenost krojeva, sastav, dostupnost i skupoća materijala kao i broj revija utječu na krajnju cijenu. Premda je većina hrvatskih dizajnerskih haljina preskupa, i među njima se mogu naći komadi prilagođeni našem prosječnom budžetu namijenjenom za modne krpice.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju