Modni genijalac kojeg su obožavale celebrity ljepotice otišao je zauvijek. Iza sebe je ostavio prazninu koju nitko neće moći popuniti jer su njegove kreacije koje oduzimaju dah obožavane diljem svijeta

Jedna od prvih celebrityja koja je odala počast preminulom dizajneru je njegova sunarodnjakinja i velika obožavateljica Victoria Beckham. Opisala ga je kao kreativnog genijalca i inspiraciju.

'Modna industrija je izgubila velikog genijalca i svevremensku ikonu ', rekla je Victoria.

'Bio je uistinu nevjerojatna osoba, jedan od najvećih genijalaca, toliko prisutan. Znao je kako nas odjenuti i vrlo je tužno to što se dogodilo', izjavila je Heidi Klum.

Alexander McQueen oduzeo si je život u 40-oj godini nakon perioda u kojem je bio u depresiji koju je najviše izazvala smrt njegove majke za koju je bio jako vezan. Nije izlazio iz kuće deset dana i nije želio ničije društvo, a nije htio otići ni na jednu od proba za reviju koju je trebao pokazati na tjednu mode u Parizu. Objesio se večer nakon majčinog sprovoda. Nije ostavio nikakvu poruku.

VIDEO: Objesio se modni dizajner Alexander McQueen

Otkazana je i njegova revija linije 'McQ' koja je trebala biti prikazana na prvom danu njujorškog tjedna mode.

Bio je huligan britanske mode, provocirao je i napadao svojim modelima. Koristio je smrt, mazohizam i nasilje prilikom stvaranja originalnih kolekcija.

Njegove modele možda je najbolje opisala šestogodišnja kćer urednice britanskog Ella Lorraine Candy kada je vidjela mamu u njegovoj haljini: 'Ovo je najčarobnija haljina koja postoji na svijetu'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju