U pariškim uredima modne kuće Dior osim uobičajenog šika i glamura širio se miris stotine ruža. Razlog njihova postavljanja nije rođendan dizajnera Johna Galliana, već predstavljanje nove kolekcije visoke mode za proljeće/ljeto 2010.

Drapirani zastori ružičaste sladoledne boje s buketima sačinjenim od stotine komada kraljice cvijeća, bili su glavna dekoracija revije s potpisom Johna Galliana koji je modne sladokusce već naviknuo na vizualni spektakl svakog segmenta svoje revije.

Novi modeli nastavili su tradiciju vrhunskog glamura koji je ovoga puta itekako bio naglašen New Lookom iz 1947. godine te vizijom Charlesa Jamesa koji je takav stilski izričaj i inspirirao.

Besprijekorno krojene suknje s draperijom, crveni strukirani kaputići te suknje za jahanje čine glavni dio kolekcije upotpunjene mukim šeširima i mrežastim velima.

Svečane haljine pokazale su razigranost ovog modnog genija s Gibraltara u najglamuroznijem obliku izrazito ženstvenih kreacija koje bi s guštom na crvenom tepihu nosile glumačke dive iz 40-ih godina prošlog stoljeća.

Sviđaju li vam se muškarci na pariški način?

A kad smo već kod crvenom vunom prekrivene modne piste, sa stopostotnom sigurnošću možemo tvrditi da će se na dodjeli Oscara jedna od ovih očaravajućih haljina naći na tijelu poznate zvijezde. Koja će imati tu čast, saznat ćemo za nešto više od mjesec dana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju