Ideali ženske atraktivnosti neprestano se mijenjaju što potvrđuje i posljednja studija o samcima koja je objavljena u Americi. Muškarci sve više sanjaju o jakim, samosvjesnim i pametnim ženama poput Amal Clooney, koje ne trebaju pomoć svojih partnera u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, ali i u rješavanju velikih svjetskih problema


Poznata internetska stranica za upoznavanje Match.com napravila je veliku studiju na uzorku od 5.675 samaca u Americi koja je donijela zanimljive rezultate.

Čak 87 posto ispitanih muškaraca priznalo je da bi pristalo na vezu sa ženama koje bolje zarađuju od njih te imaju više obrazovanje.

Muškarci sve više sanjaju o jakim, samosvjesnim i pametnim ženama poput Amal Clooney

Sličan uzorak muškaraca (86 posto) priznalo je da želi samopouzdanu partnericu, dok je većina ispitanih muškaraca (90 posto) rekla da bi izašla sa ženom koja je poduzela prvi korak, odnosno pozvala ih na spoj.

Novi podaci razbili su iluziju o postojanju stereotipa macho muškaraca i poniznih žena koje se smatraju slabijim spolom.

>> 5 'običnih smrtnica' koje su osvojile holivudske muškarce

Štoviše, većina ženskih ispitanica priznala je da ima sve više slobode u vezama, te da zahtijevaju vrijeme koje žele provesti daleko od svog partnera.

Istraživači nazivaju ovu promjene u društvenom ponašanju Clooneyjevim efektom po uzoru na američkog glumca i redatelja Georgea Clooneya koji je na ljeto prošle godine oženio gorljivu odvjetnicu za ljudska prava Amal Alammudin.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju