U Opatiju stiže jedinstvena izložba "Modni ormar carice Sisi", koja će, prvi put u Hrvatskoj, pokazati ne samo odjeću ove poznate povijesne osobe već i modu toga doba, a njome i presjek jednog vremena koje je obilježilo ove prostore.

Galerija Izložba \'Modni ormar carice Sisi\' bit će otvorena u Opatiji - 1 Izložba \'Modni ormar carice Sisi\' bit će otvorena u Opatiji - 2 Izložba \'Modni ormar carice Sisi\' bit će otvorena u Opatiji - 3 +2 Carica Elizabeta poznatija kao Sisi  

Izložba "Modni ormar carice Sisi" imat će svoj svečani početak u nedjelju 14. srpnja u Švicarskoj kući, gdje će u 20 sati izložba otvoriti svoja vrata, a nastavak će uslijediti jedinstvenom modnom revijom koja će se održati u 21:30 na prostoru Parka Angiolina.

U Opatiju stiže jedinstvena izložba 'Modni ormar carice Sisi' koja će, po prvi put u Hrvatskoj, pokazati ne samo odjeću slavne carice, već i modu toga doba

Kako je na konferenciji za medije izjavio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, ova je izložba rezultat suradnje Opatije sa austrijskim gradom Bad Ischlom te mađarskim gradom Godollom i potvrđuje povezanost Opatije s drugim dijelovima nekadašnje Austro-Ugarske Monarhije kao dijelom prošlosti koja ih povezuje i spaja kroz stoljeća. Dujmić se zahvalio svima koji su se uključili u ovaj vrijedan projekt i pozvao sve da posjete ovu lijepu izložbu.

U ime organizatora Festivala Opatija, ravnatelj te ustanove Ernie Gigante Dešković najavio je svečano otvaranje izložbe i pozvao posjetitelje da posjete izložbu koja će biti otvorena do svibnja 2020., a koja je i opatijski doprinos EPK 2020. Prema njegovim riječima, ovo je posebna prilika vidjeti kako je izgledala odjeća carice Elizabete poznatije kao Sisi, koja je 1886. i boravila u Opatiji, a sve iz radionice mađarske obitelji Czedly u koju je zalazila sama carica. Danas izložbu predstavlja članica te obitelji Monika Czedly, a sama izložba donosi i uvid u modu toga vremena. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu, kako za posebne prigode, a izložba nudi i brojne druge detalje.

U posebnom ambijentu Parka Angiolina, netom nakon svečanog otvaranja izložbe, održat će se i prezentacija – modna revija odjeće carice Sisi, a posebnosti revije svakako su nastup mađarske pjevačice Anite Potvorski te postav revije koji će pokriti dio parka dok će publika, predvođena vodičem/naratorom šetati parkom te tako otkrivati modele i haljine. Haljine će nositi, osim mađarskih dama, i poznate dame iz javnog života ovog podneblja: Daniela Gračan, Antonela Malis, Ivana Grabar, Ema Gračan, Vera Aničić, Vivian Jurković te djelatnice opatijske Gradske uprave.

Izložba "Modni ormar carice Sisi" za javnost će biti otvorena od utorka do petka od 17 do 21 sat, vikendom od 10 do 12 te od 17 do 21 sat, a ponedjeljkom će biti zatvorena, i to sve do kraja travnja 2020. godine. Cijena ulaznice bit će simboličnih 20 kuna. "Modni ormar carice Sisi" svakako će privući brojne posjetitelje jer se radi o jedinstvenoj izložbi još neviđenoj na ovim prostorima, a Opatija je idealno mjesto za ovakav događaj. Događaj kakav ne bi trebalo propustiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju