Šefica Konzervativne stranke i britanska premijerka u modnom smislu odskače od prosjeka, a pažnju plijeni haljinama iznad koljena, te cipelama egzotičnog uzorka


Theresa May
je nova britanska premijerka, te druga žena u povijesti Ujedinjenog kraljevstva na ovoj važnoj funkciji nakon Margaret Thacher. U rezidenciji u Downing Streetu broj 10 naslijedila je Davida Camerona u čijoj je vladi obnašala funkciju Ministrice unutarnjih poslova.

Zbog svojih snažnih stavova i velikog političkog iskustva ovu 59 godina staru političarku iz Eastbournea mnogi uspoređuju s 'Željeznom damom' Margaret Thacher, ali i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Završila je geografiju na sveučilištu u Oxfordu, radila je za britansku centralnu banku, te državnu financijsku agenciju, a u visoku politiku ušla je potkraj devedesetih godina, kada je izabrana u britanski parlament kao članica Konzervativne stranke.

Od 1999. do 2010. bila je ministrice obrazovanja i zapošljavanja, ministrice rada i mirovinskog sustava, ministrice rodne ravnopravnosti, ali i prva izvršna predsjednica Donjeg doma Parlamenta.


U braku je s uspješnim bankarom Philipom Mayem od 1980. godine, a par nema djece. May je javno izjavila svoje žaljenje zbog te činjenice, te pojasnila da nije mogla biti majka zbog zdravstvenih teškoća. 'Svako malo vidim obitelji, i gledam nešto što ne mogu imati.'

Theresa May ne libi se pokazati svoju ženstvenu i razigranu stranu, obožava cipele s leopard uzorkom i odjeću odvažnih boja.

Iako je šefica Konzervativne stranke, Theresa May ne libi se pokazati svoju ženstvenu i razigranu stranu. Na protokolarnim događanjima pojavljuje se u haljinama i kostimima odvažnih boja, a prava je zaljubljenica i u cipele s leopard uzorkom.

Kao političarka birala je i smjele lakirane čizme iznimno visokih sara, haljine s porubom iznad koljena, te ekstravagantn kapute. Stilisti su uglavnom hvalili njezine modne kombinacije koji su unijeli živost u britanski parlament i vladu, no nakon dolaska na funkciju premijerke savjetuju joj umjerenost.

Većina se slaže da bi Theresa May mogla nekoliko stilskih lekcija posuditi od britanske miljenice Catherine Middleton koja je uvijek odjevena u skladu s prilikom.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od najotkačenijih izdanja nove britanske premijerke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju