Poznato je da su obrve najveći ukras lica i zbog toga žene (a u posljednje vrijeme i muškarci) posvećuju puno vremena njihovu uređivanju.

Kozmetičari u šali uvijek govore kako bi obrve trebale biti sestre, ali ne mogu biti blizanke. Većina žena ipak bi voljela imati potpuno jednake obrve i zato se trude pravilno ih čupati i iscrtati.

Međutim, znanost je dokazala da čak ni uz vrhunsko oblikovanje obrve jednostavno ne mogu biti jednake i ne možemo postići savršenu simetriju koliko god se trudili.

Čak ni uz vrhunsko oblikovanje ne možemo postići savršenu simetriju obrva koliko god se trudili.

Naime, svaku obrvu pokreće drugi mišić, pa o tome ovisi njezino pozicioniranje i izgled u usporedbi s drugom obrvom. Ponekad se to događa jer su mišići na jednoj strani lica slabiji zbog toga što češće spavamo na toj strani, a obrvu na toj strani lica onda dižemo malo manje nego onu na suprotnoj. Najčešće je to ipak rezultat načina na koji lice prirodno stvara izraze.

Pravilnim čupanjem obrva i njihovim održavanjem postići ćete sklad na svom licu, ali svojoj pinceti dajte malo odmora. Prvo pravilo čupanja dobrog čupanja kaže da se ne zamarate nedostižnom simetrijom jer su upravo mala nesavršenstva ono što daje karakter našem fizičkom izgledu.

Pročitajte i 7 majstorskih savjeta za besprijekorne obrve.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju