Prirodna kozmetika sve više dobiva na značaju pa tako rado isprobavamo svaki novi proizvod koji se pojavi sa smanjenim kemijskim dodacima. No što kada se šampon prestane pjeniti?

Sulfati se u kozmetičkim proizvodima upotrebljavaju još od 1930-ih, a njihovu prisutnost u proizvodu možete prepoznati pod nazivima natrijev lauret-sulfat, natrijev lauril-sulfat i amonijev lauril-sulfat. Nedostatak sulfata u šamponima jest taj što uklanjaju prirodna ulja iz vlasišta i kose, što može rezultirati suhom i lomljivom kosom.

 

Šamponi bez sulfata mogu efikasno oprati kosu

Pjena u šamponu nije odgovorna za učinkovito pranje, što znači da šamponi koji se ne pjene mogu efikasno ukloniti nečistoće jer i dalje sadrže jedan od glavnih sastojaka - surfaktante koji u kontaktu s vodom formiraju micele i tako uklanjaju masnoću i nečistoće.

Hibridni preparati za čišćenje i njegu kose bez sulfata idealno su rješenje jer u jednom proizvodu dobivate efekt šampona, regeneratora i njege. Delikatna formula takvih šampona poput najnovijeg u toj kategoriji L'Oreal Elseve 3u1 Low šampona nježno čisti kosu bez efekta isušivanja i čini kosu mekom i laganom, a dobivate i na vremenu.

 

Kome je šampon bez sulfata posebno namijenjen?

Šampon bez sulfata preporučuje se osobama s oštećenom, obojenom ili zamršenom kosom te onima sa suhom ili kovrčavom kosom. Tako će obojena kosa duže ostati postojana, a vlasište će zadržati prirodna ulja na koži i kosi, što neće dodatno isušiti već suhu i oštećenu kosu.

 

Princip korištenja šampona bez sulfata

Šamponi bez sulfata koriste se isto kao i obični šamponi. Preporučujemo hibridni šampon bez sulfata jer će 10 do 15 pumpica (ovisno o duljini kose) L'Oreal Elseve 3u1 Low šampona zamijenit tri koraka u pranju kose i pretvoriti ih u jedan. Šampon se nježno umasira od tjemena do vrhova, a za najbolji rezultat treba ostaviti da djeluje tri minute prije ispiranja.

L\'Oreal Elseve 3u1 Low Shampoo L\'Oreal Elseve 3u1 Low Shampoo

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju