Stiglo je lijepo vrijeme koje vas nadahnjuje da obučete tenisice, nađete se s prijateljima i provedite dan na otvorenom? Razmislite malo bolje.

Pogledajte u lice liječnice Martine Selec, specijalistice anesteziologije, reanmatologije i intenzivnog liječenja iz Županijske bolnice Čakovec.

Ova je liječnica objavila fotografiju svojeg lica na Facebooku nakon što je četiri i pol sata nosila zaštitnu masku.

Jel vam ovo išta znači? Meni da. Danas sam intubirala i pratila u transportu za Kliniku covid suspektnog pacijenta. Ovo je moje lice nakon 4.5 h nošenja maske. Sutra budem možda imala i pokoju masnicu, napisala je liječnica uz fotografiju.

Slika nije dostupna Život s ranjivim skupinama: Pravila kojih se moramo držati kako bismo ih zaštitili

Ostanite doma, ne izlažite se riziku zaraze. Ne družite sa prijateljima. Ovo sve će proći, samo da svi preživimo! Čuvajte sve vulnerabilne pacijente, čuvajte vaše bake i djedove. A vi iznad 60 godina, budite pametni, vi tek trebate ostati doma, dodala je dr. Selec te odala počast svim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju pacijenta s koronavirusom.

Ovo u Zagrebu je i mene stislo oko srca. Čuvajte se!, zaključila je liječnica iz Čakovca. Njena objava je u manje od 24 sata podijeljena skoro tisuću puta na Facebooku te je skupila više od 1000 lajkova. 

#ostanidoma

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju