Trčanje je jedan od najpopularnijih i najzdravijih oblika rekreacije. Osim što pojačava cirkulaciju, ova kardio-vaskularna vježba jača imunitet, troši kalorije, popravlja raspoloženje i oslobađa od stresa. No mnogima trčanje predstavlja pravu muku i zato donosimo 3 dostojne zamjene uz koje možete smršavjeti na puno zabavniji način

 

Trčanje je vrlo jednostavan i popularan oblik rekreacije. No isto tako, ono se ne prepreporućuje svima.

Trčanje bi trebale izbjegavati osobe s kardio vaskularnim problemima, s povredama leđa, koljena i zglobova te pretilim osobama, odnosno onima povećane tjelesne težine. Upravo zbog toga donosimo tri dostojne zamjene koje mogu biti puno zabavnije i učinkovitije.

Hodanje
Hodanje je vrlo podcijenjena vježba i mnogi će reći da baš i nema nekog učinka. Ako i vi mislite isto, u krivu ste. Naime, hodanjem i brzim hodanjem će te potrošiti jednako ili čak više kalorija nego trčanjem.

Na ovaj način jačate krvožilni sustav, pojačava cirkulaciju i trošite velike količine kalorija. Želite li maksimalno iskoristiti slobodno vrijeme hodajte do posla ili barem parkirajte automobil nešto dalje. Napravite 10.000 koraka dnevno i učinili ste puno za svoje srce i cjelokupni organizam.

Plivanje
Plivanje je vježba tijekom koje radi gotovo svaki mišić na tijelu. Ovo je izvrsna rekreacija kojom istežete tijelo, jačate kralježncu i trošite kalorije.

Bilo da plivate od jedne do druge strane bazena ili se pak zabavljate aqua-aerobikom ili dodavanjem s loptom voda je izvrsna terapija, kako za vaše tijelo tako i za vaš um. Voda opušta i smiruje te djeluje kao anti-stres terapija.

Plesanje
Iako je prošlo doba disko klubova u kojima su plesni pokreti bili glavni oblik zabave, izvijanje tijela u ritmu muzike još uvijek je vrlo zabavna i učinkovita terapija koju možete upražnjavati unutar vaša četiri zida. Pronađite muziku koja vas najviše 'podiže' i tjera na ples i krenite u akciju u trajanju od barem 30 minuta.

aša preporuka su disko hitovi sedamdesetih godina kojima je teško odoljeti. Plesom ćete vratiti kondiciju, dobro se iznojiti i 'otopiti' nakupljene masnoće, ali i izvrsno opustiti i zabaviti.

Donosimo video u kojem možete naučiti lagan aerobne - disko pokrete:

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju