Mršavljenje je za mnoge osobe težak zadatak, no nakon njega slijede problemi o kojima rijetko tko razmišlja. Evo na što morate pripaziti


1. Stalno vam je hladno

Izbjegavate skidanje jakne kad idete na kavu ili u kino zbog čega vas mnogi čudno gledaju. Masni jastučići su prirodni čuvari od hladnoće, pa ne čudi da nakon njihovog topljenja postajete osjetljiviji na temperaturu. Doskočite ovom problemu, a u torbi počnite nositi dodatnu vestu za ove situacije.

Poslije mršavljenja trebat ćete obnoviti garderobu, cipele, nakit, ali se i preispitati tko su pravi prijatelji u vašem životu.

2. Morate odnijeti prstenje kod zlatara
Gubitak kilograma možete osjetiti i na prstima, zbog čega će isti izgledati tanji i duži. No istovremeno, morat ćete potražiti pomoć zlatara, te dati smanjiti svo prstenje kako vam ne bi ispadalo s ruku.

3. Mučite se s traženjem pravog broja odjeće

Potraga za velikim brojevima može biti iznimno stresna, no znajte da nije lako naći odgovarajući broj ni nakon mršavljenja. Mnoge žene ne pripadaju jednom univerzalnom konfekcijskom broju, pa trebaju kupovati odjeću različitih brojeva za gornji i donji dio tijela.

4. Trebate nove cipele i čizme

Nakon mršavljenja može vam se dogoditi da vam omiljeni par cipela ispada sa stopala zbog čega ćete morati u kupovinu. Također, mogli biste ‘zaplivati’ u preširokim sarama dragih vam čizama.

5. Osobe iz okoline ne primjećuju promjenu

Kompliment iz okoline na račun izgleda pomoći će vašem samopouzdanju. No, imajte na umu da neke osobe oko vas neće primijetiti promjene na vašem tijelu ako mršavite zdravo i polako, te ne nosite odjeću koja naglašava vaše nove obline.

6. Ljudi vas ne prepoznaju

Svatko voli čuti da izgleda dobro, ali nakon nekog vremena preglasni komplimenti, ili čak situacije u kojima vas netko ne prepoznaje nakon gubitka kilograma može imati suprotan učinak od željenog. Što su pohvale veće, to se vi osjećate lošije jer postajete svjesni kako ste nekoć izgledali.

7. Novi ‘prijatelji’ vas izbezumljuju

Čudno, ali istinito: nova figura neke će osobe iz vaše okoline nagnati da vam se češće obraćaju i više traže vaše mišljenje. Budite svjesni ove činjenice i održavajte prijateljske odnose s ljudima koji to zaslužuju, a ne onima kojima je stalo samo do površnih stvari u životu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju