Iza rukotvorina My Green Home krije se vrlo zaposlena i ponosna majka Belle i Borne, Ina Štukar Marković. Zavirimo u svijet ove vrlo zaposlene kreativke

Galerija My Green Home (Foto: Ina Štukar Marković) My Green Home (Foto: Ina Štukar Marković) My Green Home (Foto: Ina Štukar Marković) +14 My Green Home (Foto: Ina Štukar Marković) Ina Štukar Marković iz Zagreba spojila je kreativnost i posao. Poduzetna mlada majka već se duže vrijeme bavi preuređenjima raznih predmeta koji uz malu obnovu, pronalaze novu svrhu korištenja.

Iako na tržištu postoje velike, male, plišane, plastične ili pak drvene igračke, Ina je osmislila igračke ''djeci i sebi za gušt'' koje su postale apsolutni hit. Tako u sklopu radinosti My Green Home izrađuje ''starinske'', ali moderne i edukativne igračke.

Kada shvatite koliko su djeca osjećajna i otvorena prema svemu što ih okružuje, pokušavate im pružiti okolinu koja će ih poticati na otkrivanje i učenje. Upravo mi je ta njihova nesputana igra, igra u prirodi, najveća inspiracija i izvor svih ideja iz kojih proizlazi gotovo svaki naš proizvod.

Početkom ove godine izradila je prvu igračku - drveni autić. Ubrzo su uslijedile slagalice, pričalice i ostale edukativne, didaktičke, ali i zabavne igre te igračke. Izrada gotovo svakog novog proizvoda predstavlja poseban izazov jer se radi pojedinačno, ručno i personalizirano, s velikim naglaskom na detalje. Sve dječje igre i igračke izrađene su od drveta koje se boji bojama na bazi vode. My Green Home (Foto: Ina Štukar Marković) Prva igračka brenda ''My Green Home'' je mali drveni autić. (Foto: Ina Štukar Marković) Foto: Ina Štukar Markovi?

Drvo kao prirodni materijal ima više osjećaja, jamči kvalitetu i sigurnost. Velika prednost drvenih igračaka jest i njihova izdržljivost, neke od njih su doslovno trajne. Kako su tradicionalne igračke zaboravljene, a takva kvaliteta u potpunosti nestala, ovo je naš mali pokušaj očuvanja tradicionalnog na malo drukčiji, moderniji i edukativan način.

EDUKATIVNE I ZABAVNE IGRAČKE

Edukativne, korisne i zabavne igračke My Green Home ujedno su i sredstvo učenja. Drvene vodilice-provlačilice - ribice, ježići i jabuke, te balansirajući brodići i kišobrani razvijaju finu motoriku te koordinaciju pokreta oko - ruka. Dijete se također uči rješavanju problema i strpljenju, dok drvca pričalice i memori ZOO životinjice potiču maštu i kreativnost.

Tu je i mali "gingerman", kolačić koji je božićna verzija naših tenisica vezalica. Kroz rupice je potrebno provući i navoditi vezicu i kolačiću zavezati kaputić i mašnicu. My Green Home (Foto: Ina Štukar Marković) Edukativna igračka -Gingerman kolačić (Foto: Ina Štukar Marković) Foto: Ina Štukar Markovi?

Edukativne, korisne i zabavne igračke My Green Home odličan su način učenja. Drvene vodilice-provlačilice - ribice, ježići i jabuke, te balansirajući brodići i kišobrani razvijaju finu motoriku, koordinaciju pokreta oko-ruka, uče dijete rješavanju problema i strpljenju, dok drvca pričalice i memory ZOO životinjice potiču maštu i kreativnost.

Dodatnu vrijednost cijelom proizvodu daje to što je u proces ručne izrade uključena cijela obitelj. Ideje za svaku novu igračku, kaže, uglavnom potječu od nje te njezine veselie i živahne djece Belle i Borne, koji imaju težak zadatak - testirati svaku novu igru.

Djed Drago izrezuje drvene oblike, brusi ih, radi kocke i priprema šnitice grana. Tata Ivan nam je i tehnička, logistička podrška, zadužen za sve i svašta, od nabavke materijala, pripreme oblika za rezanje, montiranje i ispunjavanje još tisuću i jedne želje.

U sakupljanje raznih stvarčica koji su potrebni za projekt sudjeluju baka Milica, sestra Iva te brojni prijatelji koji su oduševljeni idejom i realizacijom. Korisne i lijepe igračke prepoznale su i brojne mame koje za svoje dijete žeIe prirodnu, drvenu, personaliziranu i edukativnu igračku.

Svaki dan stiže mnogo upita i interesa za proizvode. Uz igračke, za Inu su veliki izazov DIY projekti. Sve što radi, Ina nesebično dijeli s drugima putem videouputa.

DIY PROJEKTI

DIY projekti zamišljeni su kao video tutoriali na YouTube kanalu Inaa blue, namijenjeni razmjeni kretivnih ideja, znanja i trikova. Zaista vam ne treba puno novca kako bi svoj dom pretvorili u vama ugodan kutak za život, ispunjen sitnicama koje nigdje drugdje nećete moći pronaći.

Za izradu koristi stare stvari, stvari koje većina ljudi baca, a koje se još na razne načine mogu kreativno iskoristiti i pretvoriti u nešto novo, korisno i dekorativno. Sve što Ina izrađuje može se vidjeti i naručiti na FB stranici My green home i na istoimenom Instagram profilu. My Green Home (Foto: Ina Štukar Marković) Sve drvene igračke boje se bojama na bazi vode (Ina Štukar Marković) Foto: Ina Štukar Markovi?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju