Kada je zdrav i bogat obrok u pitanju, nije potrebno izbjegavati kruh. Važno je da ono što stavljate na njega bude pažljivo odabrano. Uz ove kombinacije nećete pogriješiti, a preostaje vam samo uživati u raskošnim okusima.

Galerija +0 Rama margarin kao dodatak doručku

1. Raženi kruh s dimljenim lososom i orasima

Losos je jedna od najzdravijih i najpopularnijih riba na svijetu i kao takav idealan je za bilo koji obrok u danu. Bogat je proteinima i omega-3 masnim kiselinama koje štite srce i djeluju protuupalno.
Uz losos će se najbolje odgovarati raženi kruh koji možete ili ne morate tostirati. Na njega nanesite kultni margarin Rama Classic, koji je bogat vitaminima A, D i E. Uz malo margarina od kvalitetnog repičina ulja raženi kruh bit će još ukusniji, a doručak još upotpunite orasima.



Iako orah možete prepeći, najviše ćete hranjivih vrijednosti dobiti ako po svom kruhu posipate neobrađeni orah. Upravo takav, on je nevjerojatan izvor vrijednih nutrijenata. Ako niste za tako neobične kombinacije, umjesto oraha uvijek možete staviti kapare, koji su klasična kombinacija uz losos te imaju protuupalno djelovanje i sadrže vitamine A, K te riboflavin, vitamin iz skupine B koji tijelu pomaže pretvoriti hranu u energiju.

2. Tost s avokadom i poširanim jajem

Za ona jutra kad imate malo više vremena, ovo je doručak zbog kojeg se isplati zafrkati rukave. Rijetko tko može odoljeti kombinaciji hrskavog kruha s margarinom i mekanog avokada uz jaje.

Avokado je supernamirnica koja sadrži hranjive tvari nužne za pravilno funkcioniranje našeg organizma, a najlakše ga je u prehranu uklopiti u sendviču. Da je avokado spreman za pripremu, znat ćete po njegovoj boji. Ako je zelen, postoji mogućnost da još nije zreo. Kad potamni i postane lagano mekan na dodir, vrijeme je za rezanje. Ako vam je dovoljna jedna polovica, drugu pošpricajte limunovim sokom i trebala bi biti dobra sljedećih nekoliko dana.



Uz avokado će idealno odgovarati poširano jaje. Najbolji je recept za poširanje da zagrijete vodu s nešto alkoholnog octa, vilicom napravite vir u vodi te u savršenom trenutku razbijete jaje i pustite da se termički obrađuje nekoliko minuta.

Kad je sve gotovo, tostirajte kruh. Ako nemate toster, to možete učiniti u pećnici. Tanko narezane šnite pecite u pećnici na 240 °C nekoliko minuta. Na topao kruh namažite margarin Rama s dodatkom jogurta koji je bogat vitamina A i D. Vitamin D ili sunčani vitamin posebno nam nedostaje tijekom zimskih mjeseci, a upravo se on pokazao kao značajan u borbi protiv koronavirusa pa nikako ne propustite ovaj korak u izradi doručka.



3. Kruh s džemom od malina i mentom

Nema lakšeg i slađeg doručka od kombinacije sviježeg kruha s margarinom i džemom. Iako je mnoštvo varijanta i sve ovisi o preferencijama, naš odabir nije slučajan. Maline sadrže vitamin C, mangan i vlakna, a dobar su izvor magnezija, željeza, kalija, folne kiseline, fosfora, cinka i bakra. Sadrže niz zdravstvenih benefita za vaše tijelo. Džem od malina možete napraviti sami ili kupiti onaj s velikim postotkom voća.



Kako bi ovaj obrok dobio dodatnu vrijednost, omiljenom kruhu nedostaje samo margarin Rama Multivita, koji je bogat vitaminima A, B6, B12, D, tiaminom i riboflavinom. Za doručke na šniti kruha margarin je dobra opcija jer jednako dobro odgovara na slatko kao na slano, pa nije ni čudo što svatko u svom hladnjaku ima jednu kutijicu tog neizostavnog namaza.

Za kraj, na ovu klasičnu kombinaciju možete dodati mentu koja je bogata vitaminima i mineralima. Važno je samo da je prethodno dobro operete s malo octa i mlazom vode.

Ramu potražite u najbližem Diskontu Stanić ili na njihovom web shopu.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Rama po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju