Baš poput odjeće, i frizura može vizualno promijeniti oblik lica i naglasiti ili pak prikriti nedostatke. To se posebno odnosi na žene koje na licu imaju istaknut određeni dio kao što je to nos. Želite li kosom naglasiti samo najbolje na licu, donosimo 3 osnovna pravila za savršenu frizuru prilagođenu ženama naglašenog nosa


Frizura

Stepenasto ošišana duga kosa, ne kraća od dužine do ramena, idealna je frizura za lice kojim dominira nos. Slojevi kosi daju volumen te će odvratiti pogled od nosa.

Isto tako, šiške su dobar odabir, ali one moraju biti na stranu i ne kraće od donjeg ruba, odnosno resice uha. Kratke šiške naglašavaju nos.

Želite li naglasak maknuti sa sredine lica, točnije nosa, izbjegavajte razdjeljak po sredini glave

Razdjeljak
Razdjeljak ima itekako važnu ulogu u vizualnom oblikovanju i naglašavanju ili prikrivanju crta lica. Želite li naglasak maknuti s nosa izbjegavajte razdjeljak po sredini glave.

On može biti samo par centimetara pomaknut u stranu i već će stvoriti bolji i elegantniji dojam. Razdjeljak mora pratiti rast kose te izaberite onu stranu lica na koju vam kosa prirodnije pada.

Tekstura
Nježni valovi ili krupne kovrče kosi daju formu i volumen te proširuju lice pa su zbog toga idealni za žene naglašenog nosa.

Valovi, posebno oni prvi uz lice, bi trebali biti usmjereni prema van, dakle od lica. Isto tako, kovrče ne bi smjele počinjati od tjemena kose već od polovice vlasi ili najviše od polovice ušiju.

Ako je kosa ravna, naglašen profil i prednji pramenovi podignuti od lica idealan su odabir. Izbjegavajte kosu priljubljenu uz lice.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju