Okrugla 80. dodjela Zlatnih Globusa održat će se u utorak, 10. siječnja, na glamuroznoj svečanosti u hotelu Beverly Hills. Lanjsko izdanje Zlatnih Globusa bilo je, uvjetno rečeno, povijesno. Naime, zbog niza skandala i preispitivanja načina funkcioniranja Holivudskog udruženja stranih novinara (HPFA) slavne osobe odlučile su bojkotirati dodjelu.

Ne samo da nije bilo tradicionalnog crvenog tepiha i gala večere u hotelu Beverly Hilton - nije bilo ni dodjele u klasičnom obliku jer Udruženje nije pronašlo TV mrežu koja bi je prenosila.

Do prije dvije godine ovo je bila jedna od najprestižnijih dodjela u svijetu filma koja je prethodila Oscarima. Također, crveni tepih Zlatnih Globusa jedan je od najpraćenijih, a povodom večerašnje 80. dodjele prisjetili smo se nezaboravnih modnih izdanja sa Zlatnih globusa o kojima je pričao cijeli svijet. Među njima je i haljina dizajnera Isaaca Mizrahija u kojoj je Andie MacDowell došla na dodjelu 1991. godine.

Mizrahi je u jednom intervjuu ispričao kako je Andie njegovu haljinu vidjela u njujorškoj robnoj kući Barneys, ali kada se vratila po nju, shvatila je da je rasprodana. Osobno ga je nazvala kako bi provjerila ima li koji sačuvan primjerak, ali dizajner je imao samo takozvani uzorak po kojem je krojio tu haljinu.

Uz malo prepravki Andie je naposljetku dobila haljinu koju je željela - senzualan model u srebrnoj boji sa šljokicama i otvorenim leđima zbog kojeg su mnogi ostali bez daha kad je glumica zakoračila na crveni tepih.

Iste godine vidjeli smo još jedno kultno izdanje, a za njega je zaslužna Julia Roberts.

Ona je pak udarila kontru glamuru i u butiku dizajnera Richarda Tylera kupila prugasti kostim sastavljen od predimenzioniranog sakoa i mini suknje.

U njemu je primila nagradu u kategoriji najbolje glavne glumice u komediji ili mjuziklu za film Zgodna žena, koji ju je pretvorio u globalnu filmsku zvijezdu.

Zavirite u galeriju i pogledajte najbolja modna izdanja s dodjela Zlatnih globusa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju