HALTA CUCINA je biljno vrhnje za kuhanje visoke kvalitete.

HALTA CUCINA
Biljno vrhnje za kuhanje visoke kvalitete

'Penne sa šparogama'
SASTOJCI (za 6 osoba):

360g tjestenine – penne
200g šparoga
200ml Halta biljnog vrhnja
za kuhanje
40g poriluka
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
malo muškatnog oraščića
malo ljute mljevene paprike

NAČIN PRIPREME:

1. oprati šparoge u hladnoj vodi i odstraniti tvrdi dio stabiljke
2. mekane vrhove kuhati na pari otprilike 10min , zatim isjeckati na komadiće
3. isjeckati poriluk na kolutiće, kuhati ga na umjerenoj vatri i dodati 1 žlicu ulja, zatim dodati šparoge, vrhnje, sol muškatni oraščić i ljutu mljevenu papriku, te kuhati još nekoliko minuta
4. umaku dodati tjesteninu koju ste prethodno skuhali i ocijedili
5. tjesteninu poslužite sa šparogama i cherry rajčicama koje ste prethodno malo popržili na ulju

HALTA biljno vrhnje za šlag visoke kvalitete, za vaše najbolje slatke recepte.

'Biskvit rolada s trešnjama'
SASTOJCI (za 6 osoba)

3 jaja
200g šećera
2 žlice hladne vode
60g škrobnog brašna
60g glatkog brašna
½ vrećice praška za pecivo
1 žlica mlijeka
300g trešanja bez koštica
300g Halta biljnog vrhnja za šlag

NAČIN PRIPREME:

1. odvojiti žutanjke od bjelanjaka
2. istuči žutanjake sa šećerom i vodom
3. dodati brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo, zatim mlijeko
4. istuči bjelanjke i lagano ih umiješati u smjesu
5. uključiti pećnicu na 180°C , izliti smjesu u pleh na kojeg ste prethodno stavili papir za pečenje premazan maslacem
6. peći u pećnici 10-15 minuta
7. pečeni biskvit staviti na vlažnu krpu i zarolati u roladu, ostaviti da se hladi
8. u međuvremenu istuči šlag, a trešnje kratko propirjati sa 2 žlice šećera
9. nadjenuti roladu s trešnjama i šlagom
10. staviti u hladnjak da se ohladi

Više na: www.ipsa.it

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju