Dogovorili ste kavu i u potrazi ste za lijepim mjestom na kojem ćete uživati s prijateljicom? Donosimo vam pregled popularnih zagrebačkih kafića, barova i slastičarnica koje morate posjetiti


Dežman bar (Dežmanova 3)

U neposrednoj blizini Dežmanovog prolaza smjestio se ovaj hit bar. Novost u ponudi vrhunskih kava je vrsta iz ruandske regije Nyamagabe koja se uzgaja na visini od 1.800 metara. Za one koji vole nešto prigristi uz kavicu tu je veliki izbor slatkih i slanih zalogaja, a obavezno isprobajte sendviče koje je osmislio masterchef Christian Cabalier. Preporučamo sjajan 'Pimento Cheese' s bezglutenskim kruhom i 'Bahn Mi' vijetnamski sendvič koji će vaše okusne pupoljke odvesti na gastro putovanje Azijom.

Playground (Tkalčićeva ulica 84)

Ovo mjesto nosi titulu prvog 'family friendly' kafića u Hrvatskoj koji će pružiti kvalitetnu zabavu vama i vašim mališanima. Radi se o nepušačkom kafiću u kojem je osiguran prostor za prematanje beba i igraonica. Dok mama ispija kavicu, djeca se mogu zasladiti zdravim slasticama i svježe cijeđenim sokovima.

Mak Na Konac (Ulica popa Dukljanina 1)

Slastičarnicu Petre Jelenić cijene obožavatelji slastica, ali i istinski kavoljupci. Naime, za njihovu ponudu kave brine se Nik Orosi, najbolji barista na ovim prostorima i vlasnik kultnog Eliscaffea. U velikoj i kvalitetnoj ponudi slatkih zalogaja posebno se izdvajaju torta od maka i makaroni. Od pistacija i s kremom od vanilije, lješnjak makaroni ili pak verzija s malinama - bogatstvo okusa i kreme oduševit će sve koji ne mogu odoljeti ovoj francuskoj slastici.

Kim's Coffee (Petrova 21)

Malo dalje od užeg centra grada nalazi se preslatki kafić koji pruža osjećaj ispijanja kave u udobnosti vlastitog doma, a upečatljivo i toplo uređen interijer zove na ponovno vraćanje. Kada popijete kavu, zasladite se vrućom čokoladom s Nutellom ili isprobajte Oreo cookie shake.

Choco cafe (Višnjevac 2)

Kafić, slastičarnica i palačinkarnica u jednom? Zašto ne. Nemojte da vas naziv ove cvjetne oaze na Trešnjevci zavara, osim čokoladnog bogatstva mamit će vas i slani zalogaji. Svaki dan od 7 do 13 sati ovdje uz kavu možete pojesti doručak. Omlet sa šunkom, žitarice s mlijekom, tradicionalni engleski doručak (jaja, slanina, grah) ili kontinentalni (maslac, marmelada, tost) – ponuda je uistinu raznolika.

Fancy Cake (Lanište 13 d)

Zbog kave i kolača ne morate potegnuti do centra grada. U Novom Zagrebu smjestila se ova ljupka slastičarnica s bogatom ponudom raznih slastica. Obožavatelji tradicionalnih kolača uživat će u Schwarzwald i Sacher torti, a teško ćete odoljeti torti od mrkve i klasičnom cheescakeu.

Meet Mia (Vlaška 43)

Nova zagrebačka slastičarnica brzo je postala 'must see' mjesto. S obzirom na to da je nedavno otvorena, svako malo iznenađuje novitetima u ponudi. Domaći croissant s marmeladom savršeno će prijati u jutarnju kavu, cheesecake s pistacijom nova je verzija američkog klasika, a za potrebnu dozu slanog pobrinut će se tost od domaćeg kruha, pršuta i mozzarelle.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju