Saveznike u borbi protiv celulita potražite u anticelulitnim preparatima za njegu kože. Sakupili smo 12 kozmetičkih saveznika koji uz svakodnevno i redovito korištenje mogu uspješno ispeglati omraženu narančinu koru

Galerija Borba s celulitom Avon Works Boost&Burn, 54 kn Biologique Recherche Crème Anti-C 663 kn +10 Beach Body Firming krema s hijaluronskom kiselinom, morskim kolagenom i skvalanom 69,90kn
Pojam celulita, koji se u medicini pojavio početkom tridesetih godina prošloga stoljeća, podrazumijeva promjene u stanicama kože i potkožnoga tkiva, dakle vezivnoga i masnoga tkiva s krvnim i limfnim žlijezdama koje se u njima nalaze.

Spomenute promjene nastaju uglavnom zbog viška masnoće, slabljenja vezivnog tkiva, zadržavanja vode u tijelu te poremećaja u cirkulaciji. Ta se pojava na površini kože prikazuje u obliku omraženih rupica zbog kojih koža na bedrima i stražnjici izgleda poput narančine kore.

Osim jačanjem mišića i pravilnom prehranom, celulit može postati manje vidljiv i uz pomoć preparata za njegu kože

Osim vježbanjem i jačanjem mišića, čime topimo masno tkivo, te pravilnom i izbalansiranom prehranom, celulit može postati manje vidljiv i uz pomoć preparata za njegu kože. Danas se na tržištu nude brojni proizvodi protiv celulita, i to u obliku seruma, ulja, krema, losiona i pilinga za kožu.

Proizvodi imaju funkciju zatezanja kože i ublažavanja vidljivosti narančine kore, a to se može postići pojačavanjem cirkulacije, uklanjanjem viška vode iz tijela, hidratacijom kože te izbacivanjem toksina.

Kako bi koža bila glatka i blistava, preparati sadrže sastojke poput kofeina i karnitina koji stimuliraju protok vode kroz limfe.

Isto tako, s obzirom na to kako voće, povrće i začini pomažu u borbi protiv celulita, sve više proizvoda sadrži ekstrakte biljaka poput papra, đumbira, lovora, cedra, grejpa i bršljana koji zatežu kožu i pojačavaju cirkulaciju.

Želite li se pripremiti za ljeto, pronađite proizvod protiv omraženog celulita koji najviše odgovara vašoj koži i u sezonu kupanja i sunčanja uđite spremni, a mi vam donosimo 12 kozmetičkih saveznika koji uz svakodnevno i redovito korištenje mogu uspješno ispeglati celulit.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju