Miris koji nas defnitivno asocira na ljeto, plažu, more i sunčanje je miris kokosa. Privlačni, jedinstveni miris kokosa potiče osjećaje sreće i zadovoljstva, a jedan od načina zahvaljujući kojima uvijek možete udisati te divne note su i parfemi.

Galerija Parfemi s kokosom stvoreni su za ljeto Tom Ford Soleil Blanc Guerlain Coconut Fizz Eau de Toilette +7 L'erbolario Cocco

U nastavku smo izdvojili neke od divnih mirisa u čijim bočicama se našlo mjesta i za kokos.

Parfemi s mirisom kokosa:

  • Tom Ford Soleil Blanc

U bočici ovog oštrog i senzualnog mirisa kokos se zajedno s vanilijom, mahunama tonke, amberom i benzoinom nalazi u bazi. Radi se o zaraznom mirisu koji će vas u mislima odvesti na neki privatni otok na kojem ljeto traje cijelu godinu. Njegove obožavateljice kažu da se radi o odličnom mirisu koji je miriše na sunce i ljeto, koji je seksi i koji se stavlja kada vam se javi jaka želja za odlaskom na plažu.

Tom Ford Soleil Blanc Tom Ford Soleil Blanc (Foto: Internetska stranica proizvođača)

  • Guerlain Coconut Fizz Eau de Toilette

Ova svježa, ali i izuzetno postojana mirisna kompozicija je prema riječima njezinih tvoraca poziv da uđete u tropski vrt i uživate u svježini kokosove vode. Tu je i dašak svježeg voća, a prema riječima obožavateljica mirisa, radi se o najosvježavajućem mirisu s kokosom koji se ikad pojavio na tržištu i koji će vas svojim mirisom svaki dan podsjećati na sve ljepote ljeta.

Guerlain Coconut Fizz Eau de Toilette Guerlain Coconut Fizz Eau de Toilette (Foto: Internetska stranica proizvođača)

  • Juliette Has a Gun Sunny Side Up

Tvorci ovog mirisa kažu da kožu obavija poput popodnevnog sunca. Gornje note su apsolut vanilije, amyris i jasmin, u sredini su sandalovina, kokosovo mlijeko, korijen irisa i jasmin, dok bazu čine ambreta i Iso E super.

Žene koje ga vole i rado nose kažu da se radi o veličanstvenoj kombinaciji koja će vam se sigurno svidjeti jednom kada miris probate. Miris je to koji, kažu, mami osmijeh na lice u baš svakom trenutku.

Juliette Has a Gun Sunny Side Up Juliette Has a Gun Sunny Side Up (Foto: parfumerija TOP.hr)

  • L'Erbolario Cocco

Tvorci ovog mirisa kažu da san o putovanju na tropsko otočje postane realnost onog trenutka kada nanesete ovaj miris na vašu kožu.

Mirisne note čine kokosova vodica, Ylang Ylang, cedrovina i bijeli mošus, a ljubiteljice ovog parfema kažu da se radi o mirisu koji miriše na duge ljetne dane pune sunca, mora i bezbrižnosti, a zbog svega navedenog vole ga i zimi kako bi se podsjetile na sve ljetne radosti.

L'erbolario Cocco L'erbolario Cocco (Foto: Internetska stranica proizvođača)

  • Dolce & Gabbana Dolce Garden

Miris je ovo za koji njegovi tvorci kažu da nas vodi na vrtnu zabavu u Italiji, a divni kokos jedna je od nota koje čine srce parfema. U bočici se našlo mjesta i za mandarinu, magnoliju, neroli, vaniliju, bademovo mlijeko...

Dame kojima je ovaj miris na popisu omiljenih kažu da je kokos taj zbog kojeg miris podsjeća na plažu, a da se vanilija, bademi i cvjetne note s njim divno slažu i nadopunjuju. Miris je ovo čiji se tragovi danima osjećaj na odjeći i kao stvoren je za topliji dio godine.

Dolce & Gabbana Dolce Garden Dolce & Gabbana Dolce Garden (Foto: Internetska stranica proizvođača)

  • Kilian Moonlight In Heaven

Gornje note mirisa su grejp, ružičasti papar i limun, u sredini su mango kokos i riža, dok bazu čine vetiver i mahune tonke. Ljubiteljice mirisa kažu da se radi o čistoj magiji u bočici, parfemu koji je senzualan, primamljiv i sladak na najbolji mogući način.

Kilian Moonlight In Heaven Kilian Moonlight In Heaven (Foto: Internetska stranica proizvođača)

  • Estee Lauder Bronze Goddess

Ovaj jantarni cvjetni miris ima kokos u gornjoj noti. Sredinu čini cvijet tiare, dok su bazne note vanilija, amber i sandalovina. Miris je ovo koji simbolizira beskrajno ljeto, a njegove obožavateljice kažu da su njime impresionirane. Miris je to, kažu, koji se može nositi na plažu, ali i daleko od plaže, u baš svakoj prigodi.

Estee Lauder Bronze Goddess Estee Lauder Bronze Goddess (Foto: Internetska stranica proizvođača)

  • Maison Margiela Replica Beach Walk

Miris je ovo koji prema riječima tvoraca podsjeća na miris kreme za sunčanje, slan okus oceana i miris vrućeg pijeska pod nogama. Nosit ćete ga svaki put kada se želite omotati sjećanjima na sunčane ljetne dane na plaži, zrake sunca koje griju vašu kožu i svjež i lagani povjetarac.

Ljubiteljice ovog parfema slažu se s ovim opisom. Miris je, kažu, tako lijep i umirujući, podsjetnik na baš dobar život.

Maison Margiela Replica Beach Walk Maison Margiela Replica Beach Walk (Foto: Internetska stranica proizvođača)

  • Chantilly by Gritti

Gornje note ovog mirisa su jagoda, dinja, bergamot, naranča i mandarina, u sredini su kokos, jabuka, cvjetne note i kassis dok su u bazi puder, vanilija i mošus. Parfem je na tržištu od 2018. godine i otada je skupio vojsku obožavateljica koje ga opisuju riječima čudesan, sladak, divan.

Miris je istovremeno kremast i oštar i savršeno će se uklopiti u ljeto pred nama.

Chantilly by Gritti Chantilly by Gritti (Foto: parfumerija TOP.hr)

  • Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

Miris se na tržištu pojavio 2021. godine i otada skuplja obožavateljice. Gornje note čine mandarina, ružičasti papar i bergamot, u sredini su ylang-ylang, iris, cvijet naranče i jasmin, dok su bazi, uz kokos još i vanilija i pačuli.

Žene koje su mu na samom početku dale priliku opisuju ga kao božanstveni miris koji preporučuju svim zaljubljenicama u kokos. Radi se, kažu, o sto posto ljetnom mirisu koja podsjeća na odmor na nekom egzotičnom otočju.

Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Parfemi koji bi vam se mogli svidjeti ako volite Dolce & Gabbana Light Blue Dolce & Gabbana Lubin Brittany Breeze Jo Malone +4 Giorgio Armani Acqua di Gioia

Sočni, svježi i vedri: Deset citrusnih mirisa idealnih za ljetne dane Chanel Cristalle Eau Verte L'Occitane Eau de Toilette Verveine Agrumes – Citronovac s citrusima Maison Margiela Under The Lemon Trees +7 Xerjoff Fiore d'Ulivo

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju