Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Najbolji sastojak za "pobrašnjavanje" kalupa za pečenje čokoladnih kolača ili torta

02-02-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Premazivanje lima za pečenje masnoćama i/ili brašnom uobičajeni je korak kod pečenja većine kolača ili torta. Ovaj korak pomaže nam da se biskvit ne zalijepi za dno, ali i omogućuje da pečena smjesa dobije željeni volumen.

Postupak je vrlo jednostavan: komadić maslaca ili žlica ulja stavi se na dno lima te se papirom za pečenje lagano prijeđe prijeko cijele unutrašnjosti.

Potom se žlica brašna nježno istrese na masnoću, a tapkanjem lima prah se jednomjerno rasporedi po dnu i stranicama kalupa za pečenje. Zahvaljujući tom postupku kada se biskvit ispeče, vrlo se lako može odvojiti od kalupa.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Slika nije dostupna Recept za brzu čokoladnu tortu bez brašna koju i početnici u kuhinji rade bez greške

Kada pečete čokoladne kolače ili torte, umjesto brašna bolje je upotrijebiti kakao u prahu. Ne samo da ta namirnica neće ostaviti bijeli trag na vašem biskvitu nakon pečenja, već će i cijelom desertu ponuditi novu dubinu okusa.

Pročitaj još
Pročitaj još