Što god inače koristili za čišćenje pećnice, vjerujemo da ćete željeti isprobati i ovaj način čišćenja za koji mnogi tvrde da je učinkovitiji i od sode bikarbone i octa ili jakih odmašćivača i žice za struganje. Trenutno će ukloniti masnoću i prljavštinu s vrata pećnice, jednako sa staklenog dijela kao i s metalnog okvira vrata.

Sve što vam je potrebno za ovaj trik jest tableta za perilicu posuđa (ili dvije) i posuda s toplom vodom. Koristite samo tablete s prešanim prahom, a ne one s gelom.

Namočite tabletu u vodu i držite ju namočenu dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da se ne počne mrviti. Zatim tabletom jednostavno izribajte vrata, spužva nije potrebna! Dlanom pomičite tabletu kružnim pokretima kako biste uklonili mrlje i masnoću.

Čišćenje indukcijske ploče Sedam grešaka kod čišćenja kojima nepovratno uništavate indukcijsku ploču

Ako se tableta počne sušiti, ponovno je namočite. Ovaj trik odličan je za čišćenje stakla na vratima pećnice, ali učinkovit je i na metalnom okviru, jedino će možda biti potreban jači pritisak. Kada ste gotovi, vlažnom krpom obrišite ostatke tablete i prljavštine.

Žena čisti kupaonicu 10 pravila čišćenja doma najvećeg majstora za čistoću

Indukcijska ploča u kuhinji Prednosti i nedostaci: Što trebate znati prije kupnje indukcijske ploče za kuhanje

Tablete za perilicu posuđa napravljene su od koncentrata deterdženta zbog čega uklanjaju i najtvrdokorniju masnoću te suđe ostavljaju sjajnim. Ti snažni sastojci djeluju i na masnoću i zapečene mrlje od hrane koje ostaju u pećnici. Uz to, tablete imaju abrazivnu površinu koja čisti i najtvrdokornije mrlje, ali je dovoljno nježna da ne ogrebe staklo na vratima pećnice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju