Osjećate se zapostavljeno i usamljeno? Mislite da partneru niste važni u onoj mjeri kao na početku veze ili braka? Nedostaje vam njegove pažnje? Ne skačite naprečac sa zaključcima. Manjak pažnje koju primate ne mora biti znak da se vaš partner od vas “ohladio”, ima drugu ženu ili vas planira ostaviti.

Najveća greška koju žene rade u takvim situacijama jest – optuživanje. Ne činite to prije nego što znate s čime se vaš partner nosi. Možda je u pitanju stres vezan uz posao, neka bolest, problemi s roditeljima, ostatkom obitelji ili s nekim prisnim prijateljem.

Bračni par U tome je tajna: Jasni znakovi da imate dobrog supruga

Stručnjaci ističu da niste spremni saslušati njegovu stranu priče ako ga optužujete za određeno ponašanje. Iz istoga razloga, on vam se neće htjeti povjeriti. Štoviše, ako ga optužujete da je počinio nekakav grozan čin bez ikakvih dokaza, to bi ga moglo još više emotivno udaljiti od vas.

Budite suosjećajni, dajte mu priliku da se izjasni, saslušajte što ga muči i zašto vam uskraćuje pažnju, a tek onda procjenjujte i djelujte.

Muškarac sa cvijećem Pet grešaka zbog kojih nam promaknu dobri muškarci

Mnoge osobe u vezama zaboravljaju da se ne smiju oslanjati isključivo na partnera kako bi se osjećale posebno, privlačno ili uspješno. Budite sami sebi na prvom mjestu, naučite kako ćete si ugoditi, posvetite se svojem mentalnom zdravlju, pa ćete onda lakše nositi sa svim eventualnim izazovima u vezi ili braku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju