Mama Daisy Stewart imala je porod kakav bi mnoge žene odmah 'potpisale'. Naime, porod ove Britanke trajao je nevjerojatno kratko, a možda će ući i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najkraći porod ikada

Prvi porod obično traje 12 do 18 sati, no Britanka Daisy Stewart imala je ekspresno kratki porod koji bi mogao biti proglašen i Guinnessovim rekordom. Naime, Daisyna kći Poppy, pri porodu teška nešto manje od 3 kilograma, na svijet je stigla nakon svega nekoliko minuta, preciznije zajedno s trudovima i dolaskom bebe na svijet porod je trajao 5 minuta i 17 sekundi.

Porod Britanke Daisy Stewart trajao je nevjerojatno kratko, a možda će ući i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najkraći porod ikada

Priču o svojem zaista nesvakidašnjem porodu 20-godišnja Daisy ispričala je za novine 'Evening Telegraph':

'Provela sam nekoliko dana u bolnici Ninewells i liječnici su tada otkrili da imam preeklampsiju. Iako mi je bilo ostalo još 4 tjedna do poroda, liječnici su odlučili izvesti inducirani porod jer su željeli da zbog preeklemspije koja može biti opasna za dijete rodim ranije. Rekli su mi da ću dva, tri dana osjećati bol prije nego rodim.

Kada su krenuli trudovi, medicinska sestra rekla mi je da će trudovi trajati barem 10 sati prije nego rodim. Rekla sam joj da ne mogu izdržati 10 sati boli.

Odveli su me u rađaonu, a moj suprug Kerain izašao je kako bi pozvao babicu jer sam morala početi tiskati. Babica je ušla i rekla mi da tiskam. Nakon prvo tiskanja uzviknula je 'vidim glavu'. Napravila sam još dva tiskanja i Poppy je stigla na svijet. Sve se činilo nestvarno. Pitala sam babicu 'Je li to sve? Bilo je lako.'


I bolničko osoblje bilo je zapanjeno time kako je Daisy brzo rodila. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici zbog preranog poroda, Daisy je s Poppy otišla kući.

'Poppy je divna beba, noću spava i po devet sati, ma zlatna je', pohvalila se presretna mama.

Ovo bi mogao biti najkraći porod u povijesti. Čak su iz Guinnessovih rekorda kontaktirali sretne roditelje Daisy i Keraina i rekli im da ispune prijavu za ulazak u njihovo prestižno društvo.


Iskustvo poroda mnoge žene žele podijeliti sa suprugom, prijateljicom ili nekom drugom voljenom osobom od povjerenja, a psiho-fizičku potporu prije, tijekom i netom nakon poroda majci mogu pružiti i žene poznate kao doule. Pročitajte njihovu priču iz rađaone i 3 najvažnija savjeta koji će umiriti hrvatske rodilje.

Pogledajte i fotografije koje pokazuju kako izgleda tijelo nakon poroda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju