Milijuni obožavateljica diljem svijeta danas će Enriqueu Iglesiasu zaželjeti sretan rođendan. Slavni španjolski pjevač ispuhat će 46 svjećica na rođendanskoj torti, u društvu svoje dugogodišnje partnerice Anne Kournikove i njihovo troje djece.

Od samog početka karijere, Enrique je na glasu kao veliki zavodnik, a tome je sigurno doprinijela i činjenica da je on sin Julija Iglesiasa

Legendarni Julio jedan je od najpoznatijih "latino lovera" svih vremena. Ovaj izraz danas se povezuje isključivo sa zavodnicima latino podrijetla, ali mnogi ne znaju da je zapravo nastao zbog talijanskog glumca Rudolpha Valentina, prvog pravog globalnog seks-simbola.

Smislili su ga holivudski moćnici, kao odgovor na niz likova koje je Valentino utjelovio i s kojima ga je javnost poistovjetila. Valentino je utjecao je i na fizičke karakteristike koje se pripisuju tom tipu muškaraca.

"Latino lover" je tamnokos i markantan, egzotičan i šarmantan, romantični zavodnik koji s nevjerojatnom lakoćom osvaja ženska srca.

Prerana Valentinova smrt u 32. godini života ostavila je prazninu na filmskoj sceni, ali holivudski studiji ubrzo su počeli lansirati nove "latino lovere". Prvi novi seks-simbol nakon Valentina bio je Ramon Novarro, glumac rođen u Meksiku.

Danas se ovaj izraz koristi samo za izvorne latino-zvijezde. Jedan od najpoznatijih "latino lovera" nove generacije definitivno je Antonio Banderas, španjolski glumac koji je u 90-ima napravio velik proboj u Hollywood.

U galeriji pogledajte još legendarnih latino zavodnika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju