Nutricionisti ne preporučuju podvrgavanje strogim dijetama i naglom gubljenju kilograma jer ova metoda mršavljenja nije zdrava. Štoviše, brzi gubitak kilograma obično je popraćen takozvanim jo-jo efektom koji podrazumijeva vraćanje dijela kilograma, cijele mase, ili čak više od izgubljenog


Ni holivudske zvijezde nisu iznimka od jo-jo efekta mršavljenja. Neki su njemu izloženi zbog nezdravog života i prehrane, druge slavne žene zbog trudnoće, dok treće moraju mršaviti i debljati se po nalogu – odnosno zbog filmske uloge.

Jennifer Hudson je bila preslatka punašna zvijezda, koja je 2007. osvojila Oskara za sporednu ulogu u kino hitu Dream Girls. Pod pristiskom filmske industrije započela je borbu s kilogramima, koju i danas vodi. 

I Jessicu Simpson je snašla slična sudbina o čemu je javno progovorila ističući kako joj je 'mršavo' razdoblje bilo opterećenje zbog strogog režima prehrane i brojnih odricanja,dok je Renee Zellweger rijedak primjer žene koja se 'prisilno' morala debljati, a potom vraćati na vlastitu težinu.

U našoj fotogaleriji pogledajte tko su najslavnije predstavnice ovog neugodne posljedice prebrzog mršavljenja (i debljanja).


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju