'Za ljepotu se mora patiti', uzrečica je koju odlično razumiju zvijezde koje su spremne itekako se pomučiti da bi na crvenom tepihu izgledale besprijekorno. A ta 'muka' uključuje i haljine koje teže 15 i više kilograma

Na jednom mjestu skupili smo neke od najtežih haljina koje su slavne žene nosile.

1. Alicia Vikander, zvijezda filma 'Dankinja' na dodjeli filmskih nagrada BAFTA održanoj u Londonu izgledala je senzacionalno u crnoj, kožnatoj haljini sa srebrnim ukrasima Louisa Vuittona. Kreacija je sašivena tako da figuru čini vitkijom, no sama haljina itekako je teška – teži čak 15 kilograma. Alicia nije jedina poznata žena kojoj nije teško nositi haljinu 'teškašicu'...

Rihanna je na svečanosti Met Gala nosila žutu 'kreaciju-senzaciju' tešku čak 25 kilograma, a haljina koju je Adele nosila tijekom nastupa na Oscarima ima 15 kilograma

2. Rihanna je na svečanosti Met Gala nosila žutu 'kreaciju-senzaciju', jednu od najraskošnijih haljina ikada viđenih na crvenom tepihu. Haljina 'vidljiva iz svemira' kineske dizajnerice Guo Pei teška je čak 25 kilograma, šivala ju je samo jedna žena, a njena izrada trajala je pune dvije godine.

3. Adele je tijekom nastupa na dodjeli Oscara prije tri godine nosila Burberry haljinu koja također spada u kategoriju teškašica. Crna kreacija cijela ukrašena svjetlucavim kamenčićima teška je 15 kilograma, a Adele je priznala da joj u ovoj haljini nije bilo jednostavno pjevati jer svaki put kad bi uzela zraka osjetila bi njenu težinu.

4. Taylor Swift, unatoč krhkoj građi, uspješno je podnijela haljinu od 15 kilograma. Srebrnu 'teškašicu' Taylor je nosila na dodjeli nagrada CMA 2008. godine.

5. Ellie Kemper na dodjeli Zlatnih globusa 2015. godine nosila je naizgled ne tako tešku haljinu brenda Naeem Khan, ali ni ova haljina nije lagana za nositi. Glumica se našalila da haljina ukrašena mnoštvom kamenčića ima 200 kilograma, no istina je da ima 'samo' 15 kilograma.

I glumica Barbra Streisand snimajući film 'Hello, Dolly!' iz 1969. godine nosila je vrlo tešku haljinu. U zlatnoj haljini teškoj 18 kilograma sa šlepom dugim 75 centimetara Barbra je u filmu čak i zaplesala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju