Ovoga vikenda Jennifer Lopez po drugi se put udala za Bena Afflecka, a svijetom su se trenutno proširile fotografije njihovog raskošnog vjenčanja na mladoženjinom imanju u Georgiji. Latino diva plijenila je pažnju u klasičnoj vjenčanici s potpisom Ralpha Laurena uz koju je nosila dugi veo.

Galerija Princeza Diana u vjenčanici s dugim šlepom o kojoj se priča i danas Katie Holmes udala se za Toma Cruisa u vjenčanici Giorgia Armanija s dugim velom Catherine Middleton u haljini kuće Alexander McQueen +6 Najtradicionalniju vjenčanicu s dugim velom Elizabeth Taylor nosila na prvom vjenčanju za Conrada Hiltona 1950. godine

Dobar nam je to bio povod da se prisjetimo i drugih slavnih dama koje su do oltara hodale u upečatljivim haljinama s monumentalnim velom i/ili šlepom.

Priyanka Chopra izrekla je Nicku Jonasu sudbonosno da u prosincu 2018. godine. Vjenčana ceremonija trajala je tjedan dana, a mladenka je izmijenila nekoliko svadbenih kreacija.

Najupečatljivije izdanje svakako je bila vjenčanica Ralpha Laurena ukrašena s mnogobrojnim kristalima i biserima u čiju je izradu bilo uključeno 1826 sati rada. Povrh svega, haljinu po mjeri nosila je s u kombinaciji s prozirnim velom od 22,5 metara koju je iza nje pridržavalo čak pet osoba.

Catherine Middleton u haljini kuće Alexander McQueen Catherine Middleton u haljini kuće Alexander McQueen (Foto: Guliver)

Najduži šlep u povijesti vjenčanja britanske kraljevske obitelji nosila je princeza Diana kada se udavala za princa Charlesa u katedrali Sv. Pavla u Londonu 1981. godine. Mladenka je nosila raskošnu haljinu Davida i Elizabeth Emanuel sastavljenu od čipke, šljokica i bisera sa šlepom dugim čak 10 metara.

Catherine Middleton udala se za princa Williama u Westminsterskoj opatiji 29. travnja 2011. godine u satenskoj haljini ukrašenoj čipkom s potpisom Sarah Burton za modnu kuću Alexander McQueen. Vjenčanica imala „skroman“ šlep dug 2,7 metara koji je pridržavala njezina sestra Pippa Middleton.

Meghan Markle u Givenchy vjenčanici Meghan Markle u Givenchy vjenčanici (Foto: Profimedia)

Catherinina šogorica Meghan Markle za svoj vjenčani dan odabrala je haljinu modne kuće Givenchy koju je sparila s 4,8 metara dugim velom koji su joj pomogli nositi sedmogodišnji blizanci Brian i John Mulroney – sinovi njezine najbolje prijateljice i stilistice Jessice Mulroney.

Neke od najupečatljivijih vjenčanih haljina s najdužim velom /i šlepom možete pogledati u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Grace Kelly udala se za monegaškog kneza Rainiera III.u haljini Helen Rose s dugim velom Grace Kelly udala se za monegaškog kneza Rainiera III.u haljini Helen Rose s dugim velom (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju