Koliko god nas putovanje veseli, ono može biti prilično stresno osobito kada je u pitanju odabir idealnog kofera. S toliko puno dostupnih modela, zaista je teško odabrati pravi.

Na tržištu su dostupni koferi za putovanja raznih dimenzija, materijala i oblika. Bez obzira na to jeste li odlučili putovati samo s ručnom prtljagom ili ne, uvijek je dobro pri ruci imati kofer u koji ćete lakše pohraniti i organizirati svoje stvari.

Igraju li veličina i težina kofera ulogu?


Prilikom odabira idealnog kofera za putovanje dimenzije odnosno veličina, ali i težina igraju značajnu ulogu, osobito ako putujete organizirano autobusom ili avionom. Ako ne znate koju veličinu kofera odabrati, razmislite o sljedećem: 58-60 cm je neka standardna dužina kofera idealna u onim slučajevima kada vam sve vaše stvari ne stanu u ručnu prtljagu te biste htjeli još malo dodatnog slobodnog prostora. Ako putujete u dvoje, onda je model od oko 63-65 bolji odabir. Ako se spremate za obiteljski odmor, definitivno potražite veće kofere u koje ćete raspodijeliti sve vaše stvari.

Veliki koferi dimenzije 71-81 cm ogromnog su kapaciteta te su odličan odabir ako putujete na duže vrijeme i to osobnim prijevoznim sredstvom. Zbog svojih dimenzija često premašuju dozvoljena ograničenja kofera prilikom putovanja autobusom ili avionom.


Koji materijal kofera odabrati?


Postoje tvrdi koferi te oni mekani izrađeni od kvalitetne tkanine. Kada uspoređujemo ova dva modela, savjetujemo vam da svakako razmislite i tvrdom koferu poput onog izrađenog od polikarbonata ili polipropilena. Izdržljiviji je te otporniji na kišu i vlagu za razliku od mekanog kofera. Tvrdi kofer ujedno dodatno štiti sadržaj koji ste spremili. No, s druge strane mekani koferi obično imaju mogućnost dodatnog proširivanja, tkao da morate odvagnuti što vam je prioritet. U svakom slučaju, neka bude dovoljno prostran da bez problema možete spremiti svoje omiljene ecipele.hr/c/zenske/brand:calvin_klein_jeans


Jesu li potrebni kotačići te koju boju odabrati?


Kotačići su neizostavna „dodatna oprema“ kofera, budući da uvelike olakšavaju nošenje kofera. Možete birati želite li kofer s dva ili četiri kotača. Modeli s dva su lakši, no ako nisu u ravnoteži, postoji mogućnost prevrtanja. S druge strane, lakše ih je povući preko rubnika za razliku od modela s 4 kotačića. Takvi će koferi stajati uspravno čak i na neravnoj površini.


Jeste li primijetili da ljudi većinom imaju crne kofere? Samim time vrlo je lako moguće da vlastiti kofer zamijenite s nečijim tuđim ili obrnuto. Zato je dobro odabrati kofer u jarkoj boji koja će se isticati u mnoštvu sličnih torbi. Osobito su popularni pastelni tonovi.

PR PR Foto: PR

Koje su dodatne karakteristike kofera?


Osim brave za zaključavanje kofera, mnogi modeli imaju dodatne karakteristike koje uvelike olakšavaju transport, a samim time i vaše putovanje. Recimo teleskop ručka omogućuje podešavanje kofera, zatim zatezni pojasi unutar kofera dodatno osiguravaju robu, veći broj vanjskih džepova s patentnim zatvaračem, patentni zatvarač koji proširuje kofer i tako dalje.

Slijedite naše savjete za kupovinu idealnog kofera za vaše putovanje i ne sumnjamo da nećete odabrati pravi. Ako još niste odabrali ni torbu koju nosite na vaš godišnji odmor, pronašli smo Najprodavanije torbe sezone – kako odabrati savršen model? Provjerite što se nudi i na Ecipele online trgovini te obogatite vašu garderobu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju