Učenje i polaganje ispita može biti iznimno stresan proces. No ovaj američki profesor statistike zna kako opustiti studente, a monotono predavanje razbiti zabavnim aktivnostima


Čudno, ali istinito, no testovi iz statistike postali su hit na društvenoj mreži Imgur. Oni pokazuju pitanja za dodatne bodove koje studenti nisu dužni ispuniti, ali koji im mogu pomoći u dobivanju pozitivne ocjene.

Tu ne bi bilo ništa čudno da su pitanja vezana uz temu predmeta koje polažu, no jedan američki profesor statistike odlučio je nagraditi pažnju studenata na predavanju, poznavanje pop kulture i druge neobavezne sitnice.

Profesor u jednom od testova ističe: 'Jučer sam tijekom predavanja nakratko spomenuo da će ti kemijska s ružičastom tintom spasiti danas život. Na dnu stranice nacrtaj čovječuljka s ružičastom kemijskom za tri dodatna boda,' te tako otkriva sve oni koji ne slušaju na satu.

Awesome professor asks best extra credit questions


Tri dodatna boda na testu mogla je dobiti i osoba, koja je znala koliko je puta Leonardo di Caprio bio nominiran za Oscara, uključujući i nominaciju za aktualni film 'Povratnik'.

Kako je vidljivo prema fotografijama objavljenima na Imguru od strane korisnika SharkyTheSharkDog cijeni se čak i smisao za prepričavanje duhovitih pojedinosti. Za dodatne bodove (od 1 do 5) u jednom testu profesor moli studente da mu opišu najgluplji razgovor koji su ikad čuli.

Student potom opisuje razgovor između dečka i djevojke o grupi Bon Jovi, koji razveseljava profesora, a isti mu dodjeljuje čak 7 dodatnih bodova.
Dečko postavlja pitanje: Voliš li Bon Jovija?
Djevojka odgovara: Ne volim jesti talijansku kuhinju.

Urnebesne ideje za razbijanje straha i monotonije uslijed rješavanja testova iz statistike, oduševile su internet, koji su fotografijama testova ovog anonimnog profesora dodijelili mnoštvo lajkova, ali i titulu učitelja godine!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju