Kralj i kraljica, princ i princeza, zaljubljeni su likovi koji nas najčešće asociraju na romantične sretne završetke u bajkama poput onih: 'I onda su se princ i djevojka vjenčali i živjeli sretno do kraja života'. Takvu modernu bajku u 21. stoljeću žive španjolski kraljevski par, kralj Felipe prijestolonasljednik i kraljica Letizia nekadašnja pučanka, koji sitnim gestama unatoč strogim prokolarnim dužnostima uspijevaju ukrasti trenutak za sebe

Španjolski kraljevski par, kralj Felipe i kraljica Letizia, koji slovi kao jedan od najljepših na europskim dvorima prvih šest mjeseci otkako su preuzeli tron vladara postali su i najomiljeniji par. Naime tijekom službenih posjeta europskim prijestolnicama uživali su pažnju medija i obožavatelja kakvu imaju tek holivudske zvijezde.

Uvijek elegantnog i dostojanstvenog držanja, kralja Felipea krase prodorne plave oči kontrastne u odnosu na crnu kosu i put, te visina od 1,98 cm. Kraljica Letizia, brineta čija ionako krhka građa pored markantnog supruga izgleda gracioznijom obožavana je od španjolskog puka iz čijih redova i sama dolazi.

No osim aduta koje svaki kraljevski par treba imati, držanje, dominantnost i uvjerljivost, Felipe i Letizia sitnim gestama odskaču od strogog ponašanja inače svojstvenog protokolarnim dužnostima svih ostalih kraljevskih parova.

Poljubac, njezina ruka u njegovoj kosi, pogledi, držanje za ruke, njegovo nježno naslanjanje na njezino rame samo su neki od prizora tako rijetkih za 'Njihova Visočanstva'.