Grafička dizajnerica Antonija Lukina krije se iza brenda Šareno i točka. Ideja o pokretanju vlastitog posla i izrade nakita razvijala se postupno, a nastala je iz čistog hobija u srednjoškolskim danima

Galerija Nakit brenda Šareno i točka Nakit brenda Šareno i točka - 9 Nakit brenda Šareno i točka - 8 +7 Ogrlica brenda Šareno i točka Kako bi u srednjoj školi zaradila svoj džeparac, grafička dizajnerica Antonija Lukina se odlučila za izradu nakita. Nizanje šarenih perlica te istraživanje raznih materijala bila je njezina slobodna aktivnost.

Osim osobnog zadovoljstva, u izradu nakita se upustila kako bi zaradila džeparac. Hobi koji je postupno prerastao u posao nazvala je imenom Šareno i točka.

Šareno i točka je nastalo u životnom procesu, procesu koji traje i dalje. Nastalo je slučajno i namjerno, kroz igru, za mene i za druge, istaknula je dizajnerica.

Sloboda stvaralaštva i mogućnost da napravi nešto sa svojim rukama za sebe i druge omogućila joj je da svoj posao ne doživljava kao obvezu nego čisto zadovoljstvo.

 

A post shared by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on


Pri izradi nakita Antonija koristi najčešće kožu, a zanimljivo je to da je ne kupuje nego reciklira. Naime, ona obilazi postolarske i kožarske radionice te tamo skuplja ostatke kože koji ostaju nakon izrade cipela ili torbi. Ono što je za njih otpad, za nju je pravo malo blago.

 

Pri izradi nakita Antonija najčešće koristi kožu.

Koža je predivna, mirisna, neki komadi su tvrđi, neki mekši, žilavi, skliski, tvrdoglavi kao i svi mi. Odmah smo se prepoznale. Jednostavna je za recikliranje i zato mi se sviđa, kaže Antonija.

Svoj nakit izrađuje ručno te uz malu pomoć Singerice. Prvo iscrtava i reže male oblike kože, radi podlogu, lijepi komadiće i onda ih uz pomoć mašine ušiva na podlogu. Kako bi dodatno istaknula pojedine dijelove nakita, buši rupice i stavlja zakovice ili bisere.

Ponekad konac ode 'u krivo' pa moram sve ispočetka. Ima dana kad mi je toliko uzbudljivo stvarati da ostajem budna čitavu noć i radim do jutra, rekla je Antonija.
Nakit brenda Šareno i točka - 6 Ogrlica brenda Šareno i točka (Foto: facebook Šareno i točka)
Vrijeme koje je potrebno da bi izradila jednu ogrlicu ovisi o modelu. Nekada joj je za jednu potrebno dva sata, a nekada izrada potraje do dugo u noć.

Divim se kožama s kojima radim, bojama, šljokicama i maštam o sretnim ženama koje nose ogrlice. U važnim prigodama, kad imaju bitne poslovne sastanke ili ležeran ručak, kada ljube svoju djecu, kada šeću gradom, kada su tužne, kada su bjesne, kada su tihe, kada su ranjive. Ponekad možda nose samo ogrlice i smješkaju se same sebi u ogledalu, navodi dizajnerica.

Osim ogrlica, prstena, narukvica i naušnica, dizajnerica izrađuje i ilustracije s motivirajućim porukama koje se mogu prilagoditi svakome pojedincu.

Više o ponudi brenda saznajte na službenoj stranici Šareno i točka.
Nakit brenda Šareno i točka Nakit brenda Šareno i točka napravljen je najčešće od kože Foto: facebook Šareno i točka

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju