Brojni su razlozi zašto smo zaljubljeni u nakit. Dobar komad nakita naglašava nečiju ljepotu, izražava osobnost te ističe razvijen osjećaj za stil i modu.

 Nakit nosimo i zbog sentimentalnih vrijednosti: poseban poklon od neke drage i voljene osobe, nakit naslijeđen iz obiteljske kolekcije naše majke ili bake, te nakit koji nas podsjeća na vrijeme, mjesto ili priliku koji nam puno znače. U različitim kulturama diljem svijeta, običaji nošenja nakita odnose se na sve gore navedeno, ali uključuju i niz tradicija, kao i simboličko značenje koje ukazuje na status, moć , bogatstvo, društvene uloge i više.

U bečkom ateljeu FREYWILLE još od davne 1951.godine, izrađuje se nakit koji spaja umjetnost i moderan nakit. Ovaj luksuzni nakit oduševljava profinjenom estetikom i autentičnošću koje proizlaze iz jedinstvenog postupka izrade . Radi se o tehnici finog emajliranja koja podrazumijeva više od 100 koraka preciznog ručnog rada. FREYWILLE dizajneri svoju inspiraciju pronalaze u najljepšim remek-djelima svjetskih velikana slikarstva, a to ih dovodi i do još jednog važnog izvora nadahnuća - ljepota i različitost kultura diljem svijeta.
Folkloric Masterpiece

PR PR Foto: PR


FREYWILLE kolekcije koje slave različitost kultura, kao što su Folkloric Masterpiece, Magic Sphinx, Pharaoh Egypt, Ode to Joy of Life , Hommage à Venise i druge, nadahnute su poviješću i tradicijom, a posvećene su svim ljudima diljem svijeta koji nose FREYWILLE nakit. Naime, FREYWILLE je prisutan u više od 35 zemalja na četiri kontinenta, a kroz susrete sa svojim klijentima u svim tim zemljama, FREYWILLE dizajneri su zaključili kako nakit nadilazi prostor i vrijeme, poprima ljepotu svojih vlasnika, te postaje ona nevidljiva nit, unutarnjeg i intimnog svijeta koji spaja međusobno nepovezane pojedince ili obitelji, koji ne samo da nemaju zajedničku adresu, već ne dijele nužno ni zajedničke poglede na svijet. Međutim, svi oni dijele poštovanje i ljubav prema kulturi i tradiciji, cijene radost života i ljepotu najljepših ljudskih emocija.

Povezanost ljudi koji nose FREYWILLE nakit, zanimljivo je interpretirao Ante Odak kroz seriju fotografija nadahnutih dalmatinskim tiramolima. Ovaj talentirani fotograf i prelijepa Klara Čerina, mlada splitska arhitektica, željeli su oživjeti tradicionalnu kulturu dalmatinskog svijeta te simbol naše podsvijesti i povijesti. “Tiramoli su mnogo više od konopca za sušenje robe, oni su poput bijele zastave ili nakita kroz koje otkrivamo najintimniji dio sebe, koji povezuju obitelji, a često u vremenu oluje i tamnih oblaka, postaju i izvor utjehe.” objasnio je Ante.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/ ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju