Brzi zeleni wrap sa špinatom
Brzi zeleni wrap sa špinatom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)
Zdravlje & prehrana

Nakon treninga, bez panike: 3 brza obroka s povrćem koja djeca zaista vole

14-10-2025 Piše Nova Studio
komentari

Kada se vi ili djeca vratite s treninga, često nema vremena za dugo kuhanje – glad je velika, a živci tanki. Upravo tada trebaju spašavati brzi, topli i hranjivi obroci koji su gotovi u samo nekoliko minuta, a opet imaju sve što treba za oporavak nakon fizičke aktivnosti.

Galerija Kremasti rižoto s graškom i parmezanom Tjestenina s carskom mješavinom i piletinom +18 Kremasti rižoto s graškom i parmezanom

U trendu Ulična moda u centru Zagreba - 15 I ženstvene čizme Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Zaboravite na brzu hranu iz pekarnice – puno je jednostavnije (i zdravije!) osloniti se na zamrznuto povrće koje uvijek čeka u zamrzivaču. Dovoljno je malo mašte, nekoliko osnovnih sastojaka i jedna tava. Rezultat? Puni tanjuri, djeca koja ne negoduju i osjećaj da ste sve obavili bez stresa.

Primjerice, Ledo grašak je prava mala riznica vitamina B1 i C, folne kiseline i vlakana – a uz to ima jako malo kalorija. Idealan je za lagane, ali zasitne obroke nakon fizičke aktivnosti. Ne čudi da ga vole sve generacije – od „rizi-bizija” pa do kremaste juhe za male princeze na zrnu graška, a isprobate li naš recept za rižoto, nikada ga više nećete jesti kao prilog, već samo kao glavno jelo.

  Kremasti rižoto s graškom i parmezanom Kremasti rižoto s graškom i parmezanom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Jednako praktična je i Ledo Carska mješavina – šarena kombinacija brokule, cvjetače i mrkve. Njezin balansirani miks povrća čini je savršenim dodatkom juhama, varivima ili kao samostalno jelo uz malo sira i umaka.

Dostupna tijekom cijele godine, ova mješavina štedi vrijeme i pretvara brzi obrok u nutritivno bogatu večeru. I da, zbilja je zgodno kada znate da se cijela obitelj može nahraniti iz jedne tave, bez puno nereda.

Tjestenina s carskom mješavinom i piletinom Tjestenina s carskom mješavinom i piletinom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

I dolazimo do još jednog zamrznutog povrća koje je uvijek zgodno imati u zamrzivaču. Špinat je i dandanas sinonim za snagu i zdravlje te idealna hrana za naše mišiće kada smo odradili naporan trening, a jednako ga vole mali i veliki. Od punjenja mesnih odrezaka, do kremastih cannellona, špinat je nezaobilazan klasik. Ledo špinat dostupan je tijekom cijele godine, u trenu je spreman za pripremu i pravi saveznik kada trebate hranjiv obrok u nekoliko minuta.

Donosimo tri provjerena recepta koja su hranjiva, djeci privlačna i gotova dok još skidate tenisice. U nastavku pronađite ideje sa špinatom, graškom i carskom mješavinom – sve što treba da nakon treninga svi sjednete za stol zadovoljni.

Brzi wrap sa špinatom i sirom Brzi wrap sa špinatom i sirom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

1. Brzi wrap sa špinatom i sirom

Topli, mekani wrap pun povrća i proteina – gotov za 10 minuta. Malo drugačiji, zeleniji tostirani sendvič, ali jednako ukusan i puno bogatiji nutrijentima od onog klasičnog.

Sastojci:

  • 1 paketić Ledo špinata
  • ricotta (može i krem sir za djecu koja ga vole)
  • češnjak u prahu
  • tortilje
  • malo naribanog sira za zapeći (gauda, edamer, mozzarella)

Brzi wrap sa špinatom i sirom Brzi wrap sa špinatom i sirom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Priprema:

  1. Na malo maslinovog ulja otopi i prodinstaj špinat, posoli i popapri te dodaj češnjak u prahu.
  2. Dodaj ricottu i promiješaj.
  3. Smjesu stavi u tortilju, pospi sirom i preklopi.
  4. Na tavi kratko tostiraj da se sir otopi i tortilja postane hrskava.

Kremasti rižoto s graškom i parmezanom Kremasti rižoto s graškom i parmezanom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

2. Kremasti rižoto s graškom i parmezanom

Rizi-bizi nove generacije i punijeg okusa i zato zaslužuje biti na našem jelovniku kao samostalno jelo, a ne samo kao prilog. Oduševit će vas i iznenaditi okusom, kao i djecu jer vole kremasto i slatkasto od graška, a uz to je idealan obrok za svakog sportaša rekreativca jer je pun vlakana i proteina.

Sastojci:

  • 1 šalica Ledo graška
  • 1 šalica riže arborio
  • 1 manji luk
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • manja kockica maslaca
  • parmezan ili ribani tvrdi sir
  • pileći ili povrtni temeljac (može i kocka za juhu)

Kremasti rižoto s graškom i parmezanom Kremasti rižoto s graškom i parmezanom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Priprema:

  1. Sitno nasjeckani luk zastaklite na malo maslinovog ulja, a zatim dodajte rižu kako bi se tostirala te polijte temeljcem.
  2. Dodajte grašak i postupno dodajte malo po malo vrućeg temeljca i kuhajte 20-ak minuta dok riža ne omekša.
  3. Prije kraja ubacite žlicu ili kockicu maslaca i šaku parmezana te sve dobro promiješajte u kremasti, svilenkasti rižoto. Ukrasite listićima mente jer se grašak i menta ljube i, naravno, naribajte na vrh po želji malo parmezana.

Kremasti rižoto s graškom i parmezanom Kremasti rižoto s graškom i parmezanom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

3. Tjestenina s carskom mješavinom i piletinom

Ovo jelo napravit ćete doslovno u 15 minuta. Brzo, šareno, djeci privlačno, a dobro znate da imaju proteine i povrće u jednom tanjuru.

Sastojci:

  • 1 vrećica Ledo Carske mješavine
  • pileća prsa narezana na kockice
  • žličica češnjaka u prahu
  • tjestenina po izboru
  • 100 ml temeljca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • žličica senfa
  • sol, papar
  • žličica origana

Tjestenina s carskom mješavinom i piletinom Tjestenina s carskom mješavinom i piletinom (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu.
  2. U tavi poprži posoljenu piletinu i začinjenu s malo češnjaka u prahu, dodaj Ledo carsku mješavinu i malo temeljca, pirjaj od pet do sedam minuta. Dodaj vrhnje, senf i začine.
  3. Umiješaj tjesteninu s malo vode od tjestenine i sve zajedno kratko prokuhaj. I to je to! Dobar tek!
Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Ledo po najvišim profesionalnim standardima.

 

Pročitaj još
Pročitaj još