Pravilo je da u vodu ne ulazimo barem pola sata nakon jela, a postoje i određene namirnice koje je bolje izbjegavati prije plivanja. Donosimo popis namirnica koje vam mogu pokvariti guštanje u vodi ako ih konzumirate prije plivanja.

1. Ljuta hrana
S obzirom na to da nam je tijelo najviše u vodoravnom položaju dok plivamo, refluks kiseline može predstavljati problem, a začinjena hrana može još više pogoršati taj problem. Zato prije plivanja ne konzumirajte ljute umake, papričice i drugu hranu koja bi vam mogla stvarati nelagodu.

2. Voćni sokovi i gazirana pića
Umjesto voćnih sokova i gaziranih pića koji mogu uzrokovati nadutost i grčeve, prije plivanja okrijepite se vodom. Sastav voćnih sokova i gaziranih pića stvara pritisak na vanjski sloj abdominalnog zida što vam može otežati plivanje.

Doručak 12 namirnica koje trebate jesti za doručak ako želite smršavjeti

Jetra je važan organ s bitnim funkcijama 14 (ne)veličanstvenih: Najbolje i najgore namirnice za jetru koje su dio svakodnevnice

3. Alkohol
Alkoholna pića smanjuju sposobnost reagiranja i prosudbe, a to može biti naročito opasno kada je ulazak u vodu u pitanju. Stoga je najsigurnije izbjegavati alkohol u potpunosti prije ulaska u more, bazen ili bilo koje druge mjesto za kupanje.

4. Grahorice
Grahorice i mahunarke poput leće i graška sadrže puno vlakana koje je dobro za zdravlje, ali može izazvati nadutost, zatvor i grčeve što vam može pokvariti ljetnu uživanciju.

5. Energetska pića
Konzumiranje energetskih pića može izazvati proljev ili mučninu dok ste u vodi, a postoji i opasnost od dehidracije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju