Češnjak je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Njegova moć poznata je od pamtivijeka, ali osim što je izvrstan borac protiv virusa i bakterija, češnjak je poznat i po snažnom mirisu koji dolazi iz usta i želuca. Želite li se riješiti zadaha od češnjaka, saveznike potražite u ove 4 namirnice

Gljive
osim što su ukusne i savršeno zamijenjuju mesni obrok, glive su izvrstan neutralizator lošeg zadaha od češnjaka. Za to su zaslužni polifenoli koji problem neugodnog mirisa rješavaju odmah u želucu.

Mlijeko
Ako tijekom ili prije obroka popijete mlijeko, ono će učinkovito smanjiti zadah iz usta. Mliječne kiseline i masnoće će neutralizirati mirise koji dolaze iz želica, a voda u mlijeku će isprati usnu šupljinu.

Senf
Ako volite senf, morate znati kako vam ovaj dodatak jelima snažnog okusa može pomoći u borbi protiv lošeg zadaha uzrokovanog češnjakom i lukom. Žličicu senfa stavite u usta i cuclajte oko pola minute te ispljunite. Ponovite postupak, ali ovaj put, ako vam ne smeta njegov snažan okus, senf progutajte.

Zeleni čaj
On sadrži polifenole koji imaju protuvirusna svojstva koja tijelo štite od viroza, ali jednako učinkovito ubija i zadah iz usta. Polifenoli neutraliziraju mirise iz usne šupljine, ali i one iz želuca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju