Dok je netom završeni njujorški tjedan mode zacementirao konfekcijsku veličinu 34 kao jedinu prihvatljivu u koščatom svijetu mode, londonski modni događaj poručuje - opustite se, uživajte u svom potrebnom obroku, odjenite nešto seksi i - zablistajte

Victoria Beckham svoju novu kolekciju nije prikazala na londonskom tjednu mode inače poznatom po otkrivanju novih talenata i često nekonvencionalnih trendova. Ona je izabrala 'ziheraški' New York obilježen nosivim modelima, crnom bojom nerijetko ukrašene krznom te bolno mršavim modelima.

Možda je i upravo jedan od glavnih razloga zašto se dizajnerica poznata po okrutnim krojevima koji otkrivaju i najmanju nesavršenost bolje snašala u američkoj metropoli.

London je već u prva dva dana pokazao svoju otkačenu stranu koju bez ustezanja pokazuje i u vrijeme recesije kada sve modne kuće vole igrati na sigurne krojeve te dosadne boje višestruko primjenjive u svakoj prilici.

No, za sada je najveću pozornost ipak privukao kanadski dizajner Mark Fast čija se revolucionarnost nije očitovala u ekstravagantnim modelima i neobičnom stylingu, već izborom sasvim običnih manekenki. U njegovim uskim haljinama tako nisu hodale djevojke upalih obraza i tanašnih nogu, već žene konfekcijskog broja 40 i 42.

Bujna stokilašica zagazila u Chanel

Prikazane haljine nisu krojene da bi se sakrila strateška mjesta, već naprotiv, noge, struk i dekolte bili su u prvom planu prikazanih modela.

VIDEO: Debeljuce od kojih zastaje dah

U bojama pudera, kobalt plave i žarko crvene cure su pokazale kako zablistati i s kojim kojim kilogramom viška na jednom od 'strateških mjesta'. Tako su modnom pistom napokon prošetale djevojke poput onih koje tu odjeću i kupuju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju