Šampon za suho pranje kose spas je kada nemate vremena oprati kosu na klasičan način, a posebno je praktičan za hladnih dana jer se kosa ne moči pa je nije potrebno ni sušiti fenom. Šampon za suho pranje možete napraviti i sami, a za to će vam biti potrebna samo 2 sastojka imate li svijetlu kosu, odnosno 3 ako je vaša kosa tamnija

Šampon za suho pranje kose kojeg možete napraviti sami kod kuće sadrži supstancu koja upija masnoću i ostavlja osjećaj čistoće na kosi (kukuruzno brašno). Prednost suhog pranja kose je i ta što je takvu kosu lakše stilizirati. Možda će vas ipak najviše obradovati činjenica da je suho pranje čak i bolje za kosu od klasičnog pranja jer izbjegavate taloženje vodenog kamenca na vlasima.

>> 5 velikih grešaka koje uništavaju kosu

Šampon za suho pranje kose možete napraviti i sami, a za to će vam biti potrebna samo 2 sastojka imate li svijetlu kosu, odnosno 3 ako je vaša kosa tamnija

Prirodni šampon za suho pranje kose možete vrlo lako napraviti sami, a za njega vam je potrebno:

- 30 grama kukuruznog brašno za svijetlu kosu, odnosno 2 žlice kukuruznog brašna + 2 žlice kakao praha za tamnu kosu

- 5 kapljica esencijalnog ulja prema vlastitom izboru (na primjer, od lavande)

- čista četkica za nanošenje šminke ili češalj

>> Blake Lively: Trik sastojak iz hladnjaka za najmekaniju kosu

Postupak:

1. Esencijalno ulje uspite u brašno, odnosno u mješavinu brašna i kakaa i promiješajte sa žlicom. Prah uspite u malu staklenku ili u praznu posudicu od pudera.

2. Pomoću četkice za šminku nanesite šampon na korijen, odnosno na mjesta gdje je kosa masna. Nanošenje šampona četkicom možda će vam biti praktičnije i brže nego kada ga nanosite pomoću češlja, naročito ako imate kraću kosu. Nakon što ste nanijeli šampon, napravite frizuru kakvu želite.