Šampon za suho pranje kose spas je kada nemate vremena oprati kosu na klasičan način, a posebno je praktičan za hladnih dana jer se kosa ne moči pa je nije potrebno ni sušiti fenom. Šampon za suho pranje možete napraviti i sami, a za to će vam biti potrebna samo 2 sastojka imate li svijetlu kosu, odnosno 3 ako je vaša kosa tamnija

Šampon za suho pranje kose kojeg možete napraviti sami kod kuće sadrži supstancu koja upija masnoću i ostavlja osjećaj čistoće na kosi (kukuruzno brašno). Prednost suhog pranja kose je i ta što je takvu kosu lakše stilizirati. Možda će vas ipak najviše obradovati činjenica da je suho pranje čak i bolje za kosu od klasičnog pranja jer izbjegavate taloženje vodenog kamenca na vlasima.

>> 5 velikih grešaka koje uništavaju kosu

Šampon za suho pranje kose možete napraviti i sami, a za to će vam biti potrebna samo 2 sastojka imate li svijetlu kosu, odnosno 3 ako je vaša kosa tamnija

Prirodni šampon za suho pranje kose možete vrlo lako napraviti sami, a za njega vam je potrebno:

- 30 grama kukuruznog brašno za svijetlu kosu, odnosno 2 žlice kukuruznog brašna + 2 žlice kakao praha za tamnu kosu

- 5 kapljica esencijalnog ulja prema vlastitom izboru (na primjer, od lavande)

- čista četkica za nanošenje šminke ili češalj

>> Blake Lively: Trik sastojak iz hladnjaka za najmekaniju kosu

Postupak:

1. Esencijalno ulje uspite u brašno, odnosno u mješavinu brašna i kakaa i promiješajte sa žlicom. Prah uspite u malu staklenku ili u praznu posudicu od pudera.

2. Pomoću četkice za šminku nanesite šampon na korijen, odnosno na mjesta gdje je kosa masna. Nanošenje šampona četkicom možda će vam biti praktičnije i brže nego kada ga nanosite pomoću češlja, naročito ako imate kraću kosu. Nakon što ste nanijeli šampon, napravite frizuru kakvu želite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju