Na niti pola sata vožnje od Rastoka i tek sat vremena od Plitvičkih jezera, u selu Kusaja, koje broji tek desetak stanovnika, smjestila se preko sto godina stara "Naša mala koliba", hrastova kuća u čiji je današnji izgled uloženo puno ljubavi i truda njezinih vlasnika.

Prije desetak godina oni su, naime, smjestili kolibu na današnju lokaciju, a onda je na red došlo uređenje - od brušenja brvana preko farbanja do izrađivanja namještaja i detalja. Danas su otvoreni za sve goste koji žele mir i bijeg od gradske gužve.

Zanimljivo je da je sve osim kuhinje njihov ručni rad, a u kućići se nalaze detalji od drva abonosa koji su stari i do 3000 godina.

Jednom kada stignete u ovu kućicu koja je smještena na ravnoj livadi s koje se pruža pogled na voćnjak i šume, dosada je riječ na koju ćete potpuno zaboraviti.

Jer trošiti vrijeme možete na razne načine. Tristotinjak metara od livade, lagaom šetnjom stići ćete do rijeke Gline. Ako ste s klicima oni će se zabaviti bacanjem kamenčića u vodu, a možda negdje ugledate i dabrove koji tamo redovito rade mostove.

S obzirom na to da je u selu već spomenutih desetak stanovnika, svako jutro uživat ćete u miru i tišini, a djeci će se svidjeti ovce, krave i konji koji slobodno pasu po obližnjim livadama.

Jednom kada se opet vratite u Našu malu kolibu možete guštati uz kamin koji cijeloj priči daje dodatnu čar.

U prizemlju ove divne kolibice nalaze se kuhinja s blagovaonicom i dnevni boravak s kaminom u kojem vas čekaju društvene igre poput crnog Petra, čovječe, ne ljuti se, bele, una, aliasa, jamba...

Tu su i spavaća soba i kupaonica, a na katu su smještene još jedna soba i dječja igraonica. U kolibi mogu boraviti četiri odrasle osobe i dijete.

Još jedan detalj koji bi vas mogao privući je predivno dvorište u kojem je sjenica s rotšiljem i pekom, a vlasnici na proljeće planiraju napraviti i vanjsko igralište za najmlađe.

Čekaju vas i dva bicikla za najam, a obožavatelji izleta neće ostati razočarani. Osim spomenutih Plitvica i Rastoka, na sat vremena vožnje su i Baraćeve špilje i ranč Dolina jelena, a u blizini je i Petrova gora koja nudi par planinarskih staza, ali i spomenik na Petrovcu koji, iako devastiran, i dalje oduzima dah. Tek 15-ak minuta vožnje imate i do tvrđave Cetin koja postoji još od 14. stoljeća.

VODIMO VAS NA VIKEND U NAŠOJ MALOJ KOLIBI

Ako ste se već zamislili u ovoj drvenoj bajci, okruženoj najčarobnijom prirodom, dobra vijest je da na našem Instagram profilu možete osvojiti dvije noći u "Našoj maloj kolibi".

Naime, u posljednjih godinu dana mnogi su pokušali koristiti svaki mogući vikend za bijeg od svakodnevnice, a drvene kućice su nas posebno oduševljavale.

"Naša mala koliba" je definitivno jedna od tih prekrasnih kućica, a njezini domaćini uložili su veliki trud kako bi osvanula u punom sjaju. Sada u tom sjaju možete uživati i vi.

Poklanjamo vam vikend - dva noćenja od 9. do 11. travnja za dvije osobe. Sve što trebate napraviti je otići na naš Instagram profil i ispod objave nam napisati koga biste i zašto poveli u ovu divnu kolibu. Igramo se do nedjelje, a pobjednika proglašavamo u ponedjeljak. Dotad u našoj galeriji provjerite o kakvoj ljepotici se radi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju