Natalie Portman na crveni tepih uvijek donese sofisticiranu i promišljenu eleganciju koje se ne bi posramili ni pripadnici kraljevske obitelji.

Talentirana oskarovka nije nimalo razočarala ni na sinoćnoj dodjeli Zlatnih globusa, već je sve zadivila haljinom u kojoj je izgledala poput princeze.

Protagonistica filma May December bila je nominirana za najbolju glavnu glumicu u komediji ili mjuziklu, i to po peti put. Kipić joj je ipak izmaknuo, ali svojom je umjetničkom haljinom itekako ostavila dojam.

Svoje je povjerenje poklonila modnoj kući Dior, a oni ju nisu nimalo iznevjerili. Klasično elegantna haute couture haljina do poda s četvrtastim ovratnikom izgledala je poput djela pravog umjetnika, preciznije, poput predivne impresionističke slike Claudea Moneta – s cvjetnim uzorkom, gore bijelim, a dolje šarenim.

Monet, začetnik impresionizma, svojim je djelima htio potaknuti unošenje osobnih dojmova i raspoloženja u slikarstvo, a dojam nedovršenosti koji je ponekad ostavljao zapravo je prostor koji ostavlja promatraču za njegovu vlastitu interpretaciju. Bijeli gornji dio Nataliene haljine podsjeća upravo na tu Monetovu karakteristiku. 

Kako bi naglasak ostao na ovoj predivnoj haljini, ostatak je Natalienog svečanog izgleda bio minimalistički. Odlučila se za Jimmy Choo cipele i dijamantne De Beers naušnice.

Claude Monet, Vrtlareva kuća, 1916. godina Claude Monet, Vrtlareva kuća, 1916. godina (Foto: Profimedia)

Podsjetivši nas time na svoju kultnu, Oscarom nagrađenu, ulogu u Crnome labudu, kosu je zalizala u dugi i niski konjski rep.

Make-up je također vrlo nježan te naglašava njezinu prirodnu ljepotu – brončani smokey eyes, blago zarumenjeni obrazi i usne boje breskve.

Natalie Portman na Zlatnim globusima Natalie Portman na Zlatnim globusima (Foto: Profimedia)

15 najljepših haljina s ovogodišnje dodjele Zlatnih globusa Crvene haljine bile su popularne na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa Margot Robbie u Armani Priveu Selena Gomez u Armaniju +12 Taylor Swift u Gucciju

Haljina sa Zlatnih globusa koja na najotvoreniji način slavi ženstvenost Gillian Anderson na 81. dodjeli nagrada Zlatni globusi Gillian Anderson na dodjeli nagrada Zlatni globusi - 6 Gillian Anderson na dodjeli nagrada Zlatni globusi - 3 +5 Gillian Anderson nosi srebrnu metalik torbu brenda Aquazzura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju