Brojne stvari utječu na to kako ćemo se osjećati nakon buđenja, a usvajanje ovih 10 navika garantirano će vam olakšati stresno jutro i pozitivno utjecati na ostatak dana.

1. Pripremite se za jutro večer prije. Potrebno vam je maksimalno 10 minuta vremena da biste navečer pronašli odjeću koju ćete ujutro odjenuti, na jedno mjesto stavite ključeve od auta i stana, torbu, novčanik i sve ostalo što vam je potrebno za izlazak iz doma. Na taj način budit ćete se s manje briga.

2. Ne spavajte sa zatvorenim roletama. Pustite jutarnje svjetlo da uđe u vašu spavaću sobu jer ono je ''prirodna'' budilica. Mračno okruženje potiče osjećaj umora, lošeg raspoloženja i tjera vas na spavanje.

3. Slušajte glazbu. Odmah nakon buđenja upalite radio ili playlistu na svom mobitelu. Omiljena glazba olakšat će vam razbuđivanje.

4. Ne stišćite snooze. Kada vas alarm na mobitelu probudi, nipošto nemojte pritisnuti snooze i odgoditi buđenje. Naime, znanstvenici su dokazali da ćete se zbog te navike naposljetku probuditi lošije raspoloženi i umorniji. Zato uvijek ustanite nakon prvog alarma.

5. Motivirajte se "alarmom". Umjesto standardne tvorničke melodije, za zvuk jutarnjeg alarma odaberite omiljenu pjesmu kojoj nikada ne možete odoljeti, čak ni kada ste najumorniji. Ona će vam automatski poboljšati raspoloženje.

6. Rastegnite se čim se probudite. Umjesto instantnog ustajanja i kuhanja kave, prvo se rastegnite. Znanost je dokazala da takozvane "poze moći" za rastezanje utječu na naše raspoloženje.

7. Ne preskačite doručak. Deset minuta jutarnje rutine posvetite doručku koji će vam pomoći da dobijete energiju za početak dana. Ako usput želite smršavjeti, isprobajte burrito s jajima, sjajan doručak koji potiče gubitak kilograma.

8. Istuširajte se. Odlazak pod topli tuš garantirano razbuđuje. Osobama koje imaju masniju kožu jutarnje tuširanje itekako će pomoći jer se tijekom noći masnoće na tijelu nakupljaju u porama, a tuširanjem ćemo ih očistiti.

9. Otiđite u krevet sat vremena ranije. Možda nećete odmah zaspati, ali organizmu ćete dati znak da je vrijeme za zasluženi odmor. Tijelo će vam naposljetku biti odmornije i nakon nekog vremena lakše ćete se buditi i biti produktivniji u jutarnjim satima.

10. Poigrajte se s ljubimcem. Ako se vaši ljubimci ujutro ne mogu odvojiti od vas, ne ignorirajte ih jer je dokazano da samo nekoliko minuta druženja s ljubimcem pozitivno djeluje na naše raspoloženje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju