Odlazak u kupovinu namirnica nerijetko je vježba samokontrole. Možete li doći do dijela trgovine sa zdravom hranom bez da vas na putu ne primame sladoled ili grickalice? Odgovor na to pitanje svaki će put biti potvrdan, ali samo ako prije kupovine unesete u organizam nešto jako zdravo

Naime, novo istraživanje dokazalo je da ako pojedete nešto zdravo prije nego otiđete u nabavku namirnica, poput jabuke, kući ćete se vratiti s još više zdrave hrane.

Voće i povrće pomoći će vam da se 'prešaltate' na zdravije mentalno stanje

Međutim, nisu vitamini u jabuci ti koji vas nagnu da kupujete zdraviju hranu. Sve je u vašoj glavi. Objašnjenje?

U studiji ispitanici su se pravili da kupuju online. Pokazana im je serija fotografija od po dva proizvoda te su morali izabrati koji bi radije kupili. Prije kupnje svi ispitanici popili su isto čokoladno mlijeko, ali s drugačijim etiketama. Ispitanici koji su popili mlijeko na čijem je pakiranju pisalo 'zdravo, hranjivo čokoladno mlijeko' birali su zdravije namirnice od ispitanika koji su popili mlijeko s etiketom 'sočno, ukusno čokoladno mlijeko'.

Stoga, prije slijedećeg odlaska u kupnju namirnica pojedite neko voće ili povrće. Ono će vam pomoći da se 'prešaltate' na zdravije mentalno stanje zbog čega ćete jedva čekati da košaricu napunite zdravom hranom i, što je najvažnije, da je i pojedete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju