Marilyn Monroe proslavila se brojnim holivudskim filmovima u kojima je glumila u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća. Među najpopularnijim izvedbama svakako je uloga Lorelei Lee u romantičnoj komediji "Muškarci više vole plavuše" redatelja Howarda Hawksa

Marilyn Monroe jedna je od najvećih ikona filma, a njezin život i djelo ne prestaje intrigirati pažnju obožavatelja i svjetskih medija. Svoju popularnost stekla je nastupom u mnogobrojnim kinohitovima, među kojima se svakako ističe i romantična komedija "Muškarci više vole plavuše".
Među gledateljima ostala je zapamćena ružičasta haljina od svile koju je nosila u ovome filmu, točnije u glazbenoj točki Dijamanti su najbolji ženini prijatelji. Riječ je o senzualnoj kreaciji bez rukava kostimografa Williama Travilla koja je razotkrila njezine ruke i ramena.

S obzirom na to da je holivudska diva imala kompliciranu plesnu scenu koju nije bilo lako izvesti u haljini od svile, kostimograf se poslužio malim trikom. Unutrašnjost haljine podstavio je filcom te tako spriječio sve eventualne probleme koji bi se mogli pojaviti kod naglih pokreta tijela.


Ovu lekciju nije svladao Madonnin stilist koji je odjenuo slavnu pjevačicu u vjernu kopiju legendarne ružičaste haljine tijekom snimanja spota za pjesmu "Material Girl". Pjevačica se požalila kako je satima snimala spot jer je haljina bila "neposlušna“.

Trik s filcom otkriven je 2010. godine kad je haljina prodana na aukciji za 310.000 američkih dolara. Upućeni u snimanje filma "Muškarci više vole plavuše" otkrili su da je vrtoglavu cifru zapravo postigla kopija kostima jer haljina nije bila postavljena tajnom tkaninom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju