Miss svijeta za 2014. je Južnoafrikanka Rolene Strauss. Unatoč neupitnoj ljepoti i kvalitetama hrvatska predstavnica Antonija Grgić se, nažalost, nije plasirala među 25 najljepših žena svijeta. Održani izbor, pak, nagnao nas je da se prisjetimo najljepših hrvatskih dama koje su ponosno nosile lentu najljepših, te koje su žarile i palile modnim svijetom

Devedesete godine prošlog stoljeća u svijetu mode poznate su kao era supermodela, u kojem su modnim pistama i magazinima dominirale sposobne, samopouzdane i lijepe dame poput Naomi Campbell, Linde Evangeliste i Cindy Crawford.

U Hrvatskoj su tu ulogu igrale domaće misice, koje su nas osvojile svojim izgledom, ali i nevjerojatnim karakterom, duhovitošću i ambicijom. Najbliža tituli Miss svijeta bila je Anica Martinović (danas Kovač) koja je 1995. godine ponijela lentu prve pratilje.

Među pet najljepših ljepotica svijeta i s titulom najljepših Europljanki našle su se Miss Hrvatske za 1993. godinu Fani Čapalija te zelenooka Metkovčanka Branka Bebić (danas Krstulović) godinu dana kasnije.

Svojom ljepotom i neposrednošću svjetski je žiri osvojila i Lejla Šehović (danas Filipović) 1998. godine, dok se u svjetskom modelingu ponajviše iskazala Miss Hrvatske 1996. – Vanja Rupena, koja danas živi i radi u svjetskoj modnoj meki Italiji.

U našoj fotogaleriji pogledajte nezaboravne hrvatske misice koje su trebale ponijeti lentu najljepših na svijetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju