Legendarna filmska diva Elizabeth Taylor od samog početka karijere punila je medijske stupce zbog svog burnog ljubavnog života.

Galerija +0 Mike Todd i Elizabeth Taylor

Udavala se čak osam puta, dva puta za istog muškarca, a od osam brakova samo jedan nije završio razvodom.

Jednom prilikom objasnila je kako je u mladim danima brak bio sinonim za ljubav u njezinim očima. Imala je 18 godina kad je 1950. godine izrekla sudbonosno da Conradu Hiltonu Jr.-u. Ubrzo je shvatila da je napravila veliku pogrešku. Conrada uopće nije dobro poznavala i otkrila je njegovu mračnu stranu. Bogati nasljednih lanaca hotela Hilton bio je nasilni alkoholičar, pa se razvela od njega osam mjeseci nakon vjenčanja. Samo 11 mjeseci kasnije udala se za svog drugog supruga, 20 godina starijeg britanskog glumca Michaela Wildinga. Par je dobio dvoje djece, sina Michaela Howarda i Christophera Edwarda, ali njihova sreća nije dugo potrajala. Nakon četiri godine braka objavili su da se rastaju, a njihov razvod finaliziran je u siječnju 1957. godine.

Mike Todd i Elizabeth Taylor Mike Todd i Elizabeth Taylor (Foto: Profimedia)

Povod razvodu bio je kazališni i filmski producent Mike Todd, za kojeg se udala već u veljači 1957. i šest mjeseci kasnije rodila je njihovu kćer Elizabeth Lizu Frances. Njihovi kolege tvrdili su da nikad prije nisu vidjeli takvu međusobnu privlačnost, a par se volio i strastveno posvađati ispred novinara. Dan kasnije zajedno bi se smijali napisima u novinama koje bi pažljivo analizirale njihove svađe.

Sreću im je pomutila sudbina - Todd je 21. ožujka 1958. godine poginuo u avionskoj nesreći. Nedugo nakon njegove smrti utjehu je potražila u Toddovu najboljem prijatelju, glumcu Eddieju Fisheru, koji je bio oženjen njezinom bliskom prijateljicom, glumicom Debbie Reynolds. Njihova afera izazvala je velik skandal, a Elizabeth se medijima opravdala rečenicom: Ne možete uništiti sretan brak. Ništa ja nisam uzela od Debbie jer ona to nikada nije ni imala.

Fisher se razveo od Debbie i oženio s Elizabeth u svibnju 1959. godine, a glumica je kasnije rekla kako se za njega udala iz tuge, a ne ljubavi.

Na snimanju filma “Cleopatra” 1962. godine upoznala je velškog glumca Richarda Burtona, koji je u to vrijeme bio u braku. Započeli su strastvenu aferu, a kada su mediji to otkrili, Elizabeth se našla u središtu novog skandala. Njihov preljub javno je osudio čak i Vatikan, ali par se nije dao smesti.

Zatražili su razvod od svojih partnera i devet dana nakon što se službeno razvela od Fishera, udala se za Burtona u Montrealu. Na maloj privatnoj ceremoniji nosila je neobičnu vjenčanicu u kojoj bi se udala rijetko koja ljubiteljica tradicionalnih vjenčanica.

Elizabeth je zamolila kostimografkinju Irene Sharaff, s kojom je radila na filmu "Cleopatra", da joj dizajnira haljinu u kojoj će se udati. Rezultat je bila sve samo ne tipična kreacija.

Irene joj je sašila kratku haljinu od šifona i svile s dugim rukavima u jarkoj žutoj nijansi. Takva boja vjenčane haljine nije uobičajena za mladenke, ali ne samo to – u raznim kulturama smatra se da žuta boja donosi nesreću i zato se izbjegava u važnim prigodama.

Biste li se udali u ovako žutoj vjenčanici?

glasova:

Već su tada mnogi govorili da će i žuta vjenčanica njihov brak osuditi na propast, a ta predviđanja obistinila su se u lipnju 1974. godine.
Međutim, ubrzo su se pomirili i opet se oženili u listopadu 1975. godine. Ni iz drugog pokušaja nisu uspjeli, pa je u srpnju 1976. na red došao i njihov drugi razvod.

Nakon Richarda, svi ostali muškarci bili su u mom životu samo zato da bi mi netko pridržao kaput ili otvorio vrata. Svi muškarci nakon Richarda bili su samo društvo, govorila je kasnije Elizabeth.

Međutim, nije dugo tugovala za Richardom jer se već u prosincu 1976. udala za svog šestog supruga, političara Johna Warnera. Njihov brak završio je krajem 1982. godine. Elizabeth se u međuvremenu zaručila još dva puta, za odvjetnika Victora Lunu i odvjetnika Dennisa Steina, ali za njih se nije udala.

Svog posljednjeg i sedmog supruga Larryja Fortenskyja upoznala je 1988. u klinici Betty Ford. Za njega se udala 1991., a taj posljednji brak završio je razvodom 1996. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju