Je li vam se ikad dogodilo da u izlogu ugledate cipele koje jednostavno moraju biti na našoj nozi pritom ne prezajući ni pred činjenicom da vam je novčanik prazan? No što učiniti kad su te cipele ne samo nepotrebne već i neugodne. Hoćemo li se i dalje voditi za onom starom poslovicom da za ljepotu moramo trpjeti?

Žene bi dale bogatstvo za cipele i torbice. Čak i one koje tvrde kako se njima to nikada ne može dogoditi svakog bi trena mogle biti uhvaćene u mrežu bespotrebnog shoppinga.

I 17 posto muškaraca je također priznalo da će kupiti cipele krivog broja.

Kada u izlogu ugledaju cipele iz snova, mali je broj pripadnica ljepšeg spola koje će prije kupovine razmisliti jesu li one nosive i pristaje li uz odjeću koju imaju u ormaru. Nerijetko se i dogodi da su nove cipele toliko neudobne da će ih vlasnica nositi samo jednom godišnje, i to na nekoliko sati.

Istraživanja su pokazale kako će čak četiri od deset žena kupiti takve cipele. Pitanje je zašto čak 37 posto žena kupuju nepotrebne cipele ili one za koje već u trgovini znaju da neće ispuniti njihova očekivanja.

Zanimljiv je podatak da je čak 17 posto muškaraca također priznalo da će kupiti cipele krivog broja. Zato ne čudi činjenica da velik broj ljudi pati od bolesti poput oteklih nogu, uraslih noktiju i žuljeva.

‘Mnoge žene ne razmišljaju da ne samo da će takva cipela biti neugodna već će rezultirati raznim oboljenjima kojima ugrožavamo vlastito zdravlje.’, naglasila je Lorraine Jones, žena koja je provela istraživanje.

Vrijedi li ugroziti zdravlje radi cipela koje su trenutno ‘must have’? Mnoge će žene neprimjetno, no potvrdno klimnuti glavom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju