U svakoj ozbiljnoj vezi ili braku bitno je da partneri prihvate činjenicu da ne postoji savršen život u kojem se neće događati barem male turbulencije. Bitno je da obje strane prihvate i činjenicu da žive i život grade s ljudskim bićem koje ima svoje mane i nedostatke i da ne može svaki trenutak biti savršen.

Uz puno lijepih trenutaka, neizbježni su i oni manje lijepi. Svađe, nesporazumi, povrijeđeni osjećaji... Sve to dogodit će se u nekom trenutku, a umjesto da ih pokušavate izbjeći, bolja opcija je da što prije prihvatite činjenicu da su dio veze ili braka i neugodne stvari, koje ne moraju uvijek biti i problem za odnos.

U nastavku smo izdvojili pet neugodnih istina o braku koje se često smatraju problemom, iako to ne moraju biti:

1. Ponekad vam se čini da seks odrađujete - kao posao

Vjerojatno vam se dobro čini. Strast je potrebno njegovati, ali užurbani način života i pretrpani rasporedi često dovode do toga da ostaje sve manje mjesta za spontanost, pa i seks postaje dogovoren, predvidljiv i manje romantičan.

Ipak, ovo ne mora biti problem koji će okončati vaš odnos. Bitno je samo da osvijestite tu činjenicu i da poradite na tome da stvari budu zanimljivije. Otvoreno komunicirajte i dajte prioritet svom seksualnom životu pred nekim drugim stvarima kako bi odnos ostao zdrav.

2. Ponekad ćete biti blizu tome da mrzite partnera

Samo vam se ljudi koje volite najviše mogu toliko zavući pod kožu da ih ponekad mrzite. Imajte na umu da suprotno od ljubavi zapravo nije mržnja, nego ravnodušnost. U brakovima i vezama normalne su svađe u kojima će vam se učiniti da mrzite drugu stranu i morate znati da su sukobi prirodni, događaju se, a način na koji se nosite s konfliktom odredit će hoće li vaš odnos rasti ili pasti.

Slika nije dostupna Nemojte to raditi: Pet nerealnih ciljeva koji uništavaju veze i brakove

3. Vaš društveni život će se promijeniti

Iako mnogi parovi na početku ozbiljne veze ili braka izgovore rečenicu da novi korak neće utjecati na njihov društveni život, to jednostavno nije moguće.

Morate shvatiti da je za vas i vašeg partnera važno da imate vrijeme samo za sebe u kojem ćete graditi odnos. Iako je pažljivo uključiti druge u svakodnevnicu, to nije uvijek zdravo za brak.

4. Naletjet ćete i na nerješive probleme

U braku nije svaki problem rješiv i to je važno znati i prepoznati. Ako shvatite da se nekoj svađi stalno vraćate, moguće je da se radi o jednom od nerješivih problema.

Važno je prepoznati razliku između rješivog i nerješivog jer ćete nerješive probleme morati rješavati na drugi način. Na primjer, ako je jedan od vas jako društven, a drugi nije, to se neće promijeniti. Ako je netko zaboravan, ljutnja zbog stvari koje zaboravi neće pomoći.

Sretan par Tri rituala koja sretni parovi prakticiraju svaki, ali baš svaki dan

Dobra stvar je da će se onda kada prestanete pokušavati riješiti nerješivo i počnete raditi na načinima upravljanja tim stvarima, one prestati činiti problemima.

5. Vaš supružnik nije vi

Možda vam zvuči smiješno, ali ovo je važna spoznaja koju partneri moraju shvatiti, posebno nakon što uzbuđenje s početka braka izblijedi.

Jer koliko god da ste bili zaslijepljeni tijekom romantične faze veze i mislili da ste tako slični, u nekom trenutku morat ćete se probuditi u surovoj stvarnosti u kojoj se niste vjenčali za samu sebe.

Slika nije dostupna 15 pitanja koja trebate postaviti partneru prije novog koraka u vezi

Vjenčali ste se za osobu koja ima svoje misli, osjećaje i mišljenja drugačija od vas. Možda ne sve, ali neke razlike sigurno će se pojaviti. I to je u redu. Sposobnost da poštujemo svijet našeg partnera i obrnuto je ključna za uspješan odnos.

Bitno je da naučite voljeti i cijeniti razlike jer one zapravo vašu drugu polovicu čine jedinstvenom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju